'Må jeg foreslå DF nogle flere søde hunde?'

'Pia Kjærsgaard burde påminde, at jobbet som Folketingets formand forpligter,' skriver Dan Rachlin. Foto: Anthon Unger
'Pia Kjærsgaard burde påminde, at jobbet som Folketingets formand forpligter,' skriver Dan Rachlin. Foto: Anthon Unger

Dan Rachlin. Radiovært på DR P5, dj og meningsmager

At observere Dansk Folkepartis længe varslede og ventede nedtur er tåkrummende, men også interessant på mange forskellige måder. Kristian Thuesen Dahl og Pia Kjærsgaard, partiets ubestridte ledere, er simpelthen ikke vant til modgang.

Folketingets sammensætning har gjort, at partiet mere eller mindre har kunnet vælge og vrage i over to årtier. Sat fodaftryk, når det passede eller slået armene opgivende ud.

Dansk Folkeparti har med blå regeringer kunnet slippe afsted med besynderlige og ofte aldeles irrelevante krav, når de skulle stemme for finanslove eller andre nødvendige tiltag. Oftest med endnu en lille hyggelig flygtningestramning.

Andre gange er et af partiets markante medlemmer betalt af med en lokal erkendelighed. Indtil Pia Adelsteen og Kim Christiansens mindemarkering med en fuldstændig og aldeles ligegyldig omfartsvej ved Mariager senest blev for meget for offentligheden og den borgerlige regering.

I det hele taget flasker det sig ikke rigtigt for det lokalpatriotiske DF. Den længe ventede hævnaktion overfor Danmarks Radio og Radio 27syv(de røde lejesvende) fik mediekolleger og befolkningen til at råbe vagt i gevær.

Det er blevet en kende for meget, når deres engagerede, men ikke vanvittigt markante medieordfører, Morten Marinus, til sidst virkede, som var han redaktør på såvel radio som tv og nåede ud i detaljer om enkelte programmer, deres vinkler og værter. Så blev det alligevel for meget.

Nu er Dansk Folkeparti så vågnet op til den første del af den nye virkelighed. Partiet gik ved Europavalget fra fire til én repræsentant i parlamentet. Og den unge Peter Kofod virkede da også en anelse groggy.

Det var dog intet sammenlignet med partiets stifter og moralske moder Pia Kjærsgaard, der slog alle rekorder med forklaringen om, at Dansk Folkepartis’ katastrofevalg skyldtes ‘klimatossernes’ indtog.

Det er jeg ikke sikker på, at eksempelvis vinderne fra Venstre føler sig truffet af. Fru Kjærsgaard, som burde påmindes, at jobbet som folketingets formand forpligter, mente også, at den ikke endnu afsluttede eventuelle fuskersag med Meld og Feld midler, gjorde ondt på partiet.

Uagtet at den jo primært klæber til Morten Messerschmidt. Der var på valgaftenen ikke nogen eller noget andet end Mortens’ søde kæreste Dot, der klæbede til ham. Han virkede isoleret og aldeles mismodig.

Også partiets formand Kristian Thulesen- Dahl har brug for en krisekommunikator før folketingsvalget. Thuesen Dahl forsøgte efter bedste evne at finde en grimasse, der kunne passe, og en forklaring på det store stemmefrafald.

Den ikke så veloplagte leder kom op med noget lommefilsofi om englænderes vanvidsafsked med Europa, den såkaldte Brexit, som vi alle stadig venter på med spænding. Og så også lidt om at det der klima til formandens åbenbart store overraskelse også havde fyldt en del hos vælgerne.

Endelig kunne Kristian Thuesen-Dahl forsikre danskerne om at Dansk Folkeparti vil stå ved deres kendetegn, ikke at løbe efter folkestemning og enkelt sager. Uagtet at vi er nogle stykker, der måtte mene, at de aldrig har gjort andet.

Under alle omstændigheder virker det patetisk, at forsøge at latterliggøre specielt de mange, mange unge mennesker for hvem klimaet nu fylder det meste i forhold til også det kommende folketingsvalg.

Dansk Folkeparti har en del arbejde at gøre den næste uges tid. Må jeg foreslå nogle flere søde hunde i plakater og valgkampagner. Hunde går man aldrig galt i byen med, og de er ret ligeglade med klima og EU.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
15 kommentarer
Vis kommentarer