Nok røre, men ikke se

- De prostituerede har igennem årene kunnet opleve, at bedsteborgere, inklusive markante politikere, gerne vil frekventere dem og betale for seksuelle ydelser. Men at give dem bare nogenlunde tålelige arbejdsforhold, det gider de selvsamme politikere ikke, skriver Dan Rachlin. Foto: Colourbox
- De prostituerede har igennem årene kunnet opleve, at bedsteborgere, inklusive markante politikere, gerne vil frekventere dem og betale for seksuelle ydelser. Men at give dem bare nogenlunde tålelige arbejdsforhold, det gider de selvsamme politikere ikke, skriver Dan Rachlin. Foto: Colourbox

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Danske politikere har et mærkværdigt forhold til prostitution.

De ved, at det findes, og de accepterer indkomstskat fra sexarbejdere. Men at give folk i købesexbranchen anstændige forhold som alle andre, der arbejder, det ønsker de ikke.

Senest har den socialdemokratiske regering, læg mærke til ordet 'social' i partinavnet, nedlagt en arbejdsgruppe, der skulle se på prostitueredes generelle arbejdsforhold og arbejdets indvirkning på menneskerne bagved.

Socialminister Astrid Krag, mener ikke, at ‘det giver nogen mening at se på prostitution som et erhverv på linje med tømrer eller folkeskolelærer’.

Og det er der vel egentlig heller ikke nogen, hverken i den forrige borgerlige regering, der nedsatte arbejdsgruppen, eller i befolkningen, som nødvendigvis mener.

Til gengæld mener jeg og formentlig enkelte andre, at hundredvis af år, hvor prostituerede bliver set ned på, overfaldet, tæsket, berøvede, voldtaget og ikke får betaling for deres ydelser, måske burde ændres.

Og jeg mener i samme åndedrag, at prostituerede skulle kunne få arbejdsskadeforsikringer, pension, lægehjælp, besøg af Arbejdstilsynet og tilkalde-politi, som tager dem alvorligt. I det hele taget få mere tryghed, sikkerhed og antydningen af anerkendelse.

På den anden side: Jeg er jo også ham, der mener, at over 50 års massivt ressourcespild og forkerte prioriteringer for at stoppe danskerne i at ryge eller indtage en lille grøn plante er komplet formålsløst.

De prostituerede har igennem årene kunnet opleve, at bedsteborgere, inklusive markante politikere, gerne vil frekventere dem og betale for seksuelle ydelser. Men at give dem bare nogenlunde tålelige arbejdsforhold, det gider de selvsamme politikere ikke.

Nok røre, men ikke se!

Og nu har socialministeren altså stoppet den arbejdsgruppe, som skulle se på muligheden for at gøre livet bedre for prostituerede. Det bliver spændende at følge, hvorledes hun og den socialdemokratiske regering så vil gøre noget for de mange sexarbejdere.

Gæt her: Ikke en skid!

Jeg synes, at lovlig prostitution er den mindst dårlige løsning for et samfund. Jeg tror bestemt ikke, at flertallet af prostituerede er ‘lykkelige ludere’. Men omvendt tror jeg heller ikke, at alle prostituerede er udnyttede, ulykkelige og med kæmpe issues fra barndommen.

Jeg tror på en lovlig, kontrolleret prostitution.

Politikerne i dette land viser igen og igen, at de ikke evner at håndtere ‘følsomme spørgsmål og dilemmaer’. Hvor er det dog et kynisk menneskesyn at vide, men ikke handle derpå. At vende det blinde øje til.

Jeg støtter ikke folkevalgte, der ikke opfører sig som mennesker.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
79 kommentarer
Vis kommentarer