Om hende kvinden med mandlige kønsorganer

Billede fra Copenhagen Pride i august. POLFOTO
Billede fra Copenhagen Pride i august. POLFOTO

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

En transkønnet kvinde, med en alenlang straffeattest, som inkluderer grove voldtægter af kvinder, foretaget med det mandlige kønsorgan,  bliver sat i mandeafdelingen i fængslet.

Og protesterer.

Kvinden med mandlige kønsorganer føler sig ydmyget bl.a. i forbindelse med fællesbadning og eventuelle kontroller i afklædt tilstand.

Det kan jeg egentlig godt forstå. Men jeg tænker, at kvindelige fanger formentlig ville føle sig omend endnu mere utrygge, krænkede, hvis de skal gå op og ned af en dømt voldtægtsforbryder.

Nej det er ikke starten på en bog, tv-serie eller spillefilm. Det er Danmark år 2019. Vores erkendelse og accept af andre køn og identiteter bringer barokke, uforståelige scenarier med sig.

‘Transaktivister lukker Kvindehuset for lesbiske seniorer’, lød en overskrift forleden.

Jeg kunne godt udrede for dig, kære læser, hvad problemstillingen her er. Men det vil tage tid, meget lang tid.

Vi lever i en vild og vanvittig tid, hvor vi alle skal være omstillingsparate, mere tolerante, åbne og respektere andre menneskers udfordringer, hvis de ikke kan mases ned i de to traditionelle kønsidentiteter.

Og det er langt de fleste danskere såmænd villige til. Ligesom langt de fleste danskere som udgangspunkt ikke er uvillige til at hjælpe flygtninge og indvandrere.

Udfordringen er, at hverken unge, midaldrende eller ældre danskere magter et sprog, tiltaleform og regler om forbudte ord, der er så komplekst, at der nærmest skal uddannelse til.

Situationsbestemt flydende kønsidentitet, ciskøn, genderfuck, pankønnet og trikønnet er blot uddrag af mulighederne nu. Og de fleste kan sagtens have respekt i vores omgang med mennesker med en anden kønsidentitet eller seksualitet end den gode gammeldags mand/kvinde, mand/mand eller kvinde/kvinde.

Men helt ærligt: Den rædderlige strøm af uforståelige ord, identiteter og begreber gør intet for forståelse mennesker imellem.

Tværtimod, tror jeg desværre.

Vi får ikke et mere tolerant samfund ved at trække ord og begreber ned over befolkningen. Vi møder ikke forståelse ved at vende det hvide ud af øjnene, hvis et menneske ikke lige forstår, hvad en situationsbestemt flydende kønsidentitet reelt går ud på.

Kun ved ikke at være dømmende, fordømmende og ved at forsøge at moderere vores sprog og begreber til noget rimelig forståeligt for ung som gammel, bliver der plads til os alle fysisk og i vores hoveder og hjerter.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
18 kommentarer
Vis kommentarer