Annonce:
Annonce:

Pissegrim og photoshoppet

De, og det skal medgives, flittige og ambitiøse mennesker, der for ganske små penge stiller op til lokale valg, må have meget lidt tillid til os vælgere, hvis de vitterligt tror, at deres photoshoppede billeder med selvlysende bogstaver ændrer noget på sigt, skriver Dan Rachlin. Foto: Henning Hjorth
De, og det skal medgives, flittige og ambitiøse mennesker, der for ganske små penge stiller op til lokale valg, må have meget lidt tillid til os vælgere, hvis de vitterligt tror, at deres photoshoppede billeder med selvlysende bogstaver ændrer noget på sigt, skriver Dan Rachlin. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Så hænger de der igen.

De grimme plakater med de selvlysende bogstaver. Ukendte og kendte personer sminket og photoshoppet næsten til uigenkendelighed. Og som noget nyt med enkelte, korte slogans eller info om vedkommende på plakaten.

Forskere fortæller at de virker, at der vitterligt findes voksne danskere, som ser et billede af en midaldrende mand med modebrille og på vej ned til valghandlingen tænker: Ham stemmer jeg på.

Man tror sgu, det er løgn. Så overfladiske kan vi da for helvede ikke være! At et ansvar, magt og beføjelser styres af en plakat?

'De er et sundt tegn på demokratiet,' lyder det primært fra de politikere, som forleden nærmest fysisk kom op at slås om pladserne i lygtepælene. Øh nej, det er de ikke.

De er endnu et tegn på overfladiskheden i vores tilgang til politik og politikere, som i al beskedenhed styrer store dele af vores allesammens hverdage.

Annonce:

Værst eksemplificeret af de partier og kandidater, som gudhjælpemig sætter to, fire eller ti totalt ens plakater op på et hegn eller et par uskyldige lygtepæle.

Virkelig! Er det en slags hilsen til os vælgere a la:

Du er simpelthen så tungnem, at jeg lige tager en gang til for en sikkerheds skyld?

Lav et tænkt eksempel.

Alle politikere beslutter sig for, at de kollektivt stopper med at plastre gadebilledet, hegn, lygtepæle til med ens plakater og plastikstrips. Og i stedet fører valgkamp i lokale medier, på sociale medier og i levende live til valgmøder og på gaderne.

Det var ikke så svært vel?

De, og det skal medgives, flittige og ambitiøse mennesker, der for ganske små penge stiller op til lokale valg, må have meget lidt tillid til os vælgere, hvis de vitterligt tror, at deres photoshoppede billeder med selvlysende bogstaver ændrer noget på sigt.

Det handler om tillid og ikke mindst mistillid. Og det gælder naturligvis begge veje.

Annonce:

Vi vælgere bliver ganske enkelt nødt til at sætte os ind i 'sagerne' forskellen på blokke, farver og de lokale politiske fraktioner og samarbejder. Bruge lidt mere tid på at ruste os og forstå forskelle og ikke mindst, hvor partier og kandidater nærmest vil det samme.

Og stille kandidaterne, politikerne kompetente spørgsmål og udfordringer i stedet for at fare i blækhuset, eller i kommentarsporet på Facebook, og rase, drille eller være direkte perfide.

Danske politikere skal være klar til konstruktiv kritik til at svare på også komplekse spørgsmål og problemstillinger.

Men de skal fandeme ikke mødes med ondskabsfuldheder om deres udseende, postulerede detaljer og gætterier fra deres privatliv eller deciderede trusler.

Således vil vi i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid opleve meningsudvekslinger, kampagner og valgkampe, der ikke skæmmes af de pissegrimme plakater, der for nogles vedkommende først er nede igen omkring nytåret, hvis ellers naturen og fulde gæster på vej hjem fra en julefrokost vil det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
158 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: