'Plakatjunglen er et grimt levn fra en svunden tid'

'Søndag blev det mig for meget, jeg fotograferede to lygtepæle på Strandvejen, hvor Liberal Alliances leder Anders Samuelsen tronede med seks ens plakater i en lygtepæl, og en ung fremadstormende LA’er med seks ens i den næste,' skriver Dan Rachlin.
'Søndag blev det mig for meget, jeg fotograferede to lygtepæle på Strandvejen, hvor Liberal Alliances leder Anders Samuelsen tronede med seks ens plakater i en lygtepæl, og en ung fremadstormende LA’er med seks ens i den næste,' skriver Dan Rachlin.

Dan Rachlin. Radiovært på DR P5, dj og meningsmager

Valgplakaterne fylder igen godt op i bybilledet, på gader og stræder og alle steder, hvor en plakat kan hænge.

Jeg kender kun ganske få borgere, der synes at traditionen er hyggelig og vidner om vores demokratis velfungerende stade. Langt de fleste synes, som jeg, at de er røvgrimme, uopfindsomme, hænger for længe, for lavt og i for stort antal.

Politikerne, som jo i samlet flok helst ikke vil gå glip af opmærksomhed, hæfter sig ved, ‘at de rent faktisk virker’.

Jeg kender ikke til de undersøgelser, men undres. Personligt gad jeg godt møde den vælger, der ser et photoshoppet ansigt krydret med et neonfarvet bogstav, og så tænker: Ham eller hende stemmer jeg sgu på!.

Traditionen har totalt overlevet sig selv. Politikerne burde bruge net, elektroniske medier og aviserne til at annoncere. Men allerhelst bruge valgkampen til at sige, skrive og udtrykke noget, som giver mening. Mængden af pap, papir, plasticstrips måtte hjertens gerne spares helt væk.

Plakatjunglen er et grimt levn fra en svunden tid. Ikke mindst de kandidater, partier, som okkuperer en hel lygtepæl eller vejhegn med totalt ens plakater skulle skamme sig. Søndag blev det mig for meget, jeg fotograferede to lygtepæle på Strandvejen, hvor Liberal Alliances leder Anders Samuelsen tronede med seks ens plakater i en lygtepæl, og en ung fremadstormende LA’er med seks ens i den næste.

Fotografierne lagde jeg op på min Facebookvæg og blev bekræftet i, at masser af mennesker delte min undren over dette valgtiltag, mens flere af politikerne på valg forsøgte at forklare mig om blikfang og reklameværdien i netop denne måde at agere på.

Hvad fanden har det med demokrati at gøre? At fylde op, bare for at andre ikke kan få plads?

I øvrigt er det spøjst, at regler om hvor højt og lavt plakaterne må sidde fuldstændig negligeres af de politikere, som jo ellers gerne vil bestemme, hvad du og jeg må og ikke må. Helt kukkeluk bliver det efter valgene, hvor man på visse veje og strækninger kan se halvt opløste plakater hænge, ligge og eventuelt ramme en cyklist i hovedet, når de ikke pilles ned til tiden.

Måske vi i virkeligheden skulle tage en folkeafstemning om valgplakaterne, når nu de potentielt folkevalgte ikke kan se skoven for bare grimme plakater!?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
19 kommentarer
Vis kommentarer