'Som om københavnere er overfladiske, og jyder hader tant og fjas'

Strøget i København.  Foto: Philip Davali
Strøget i København. Foto: Philip Davali

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Jeg abonnerer ikke på den gængse forestilling om danskere fra forskellige landsdele.

Herregud, vores land er af en størrelse, hvor de forskelle og uenigheder, vi forestiller os, ofte er fabrikerede oven i vores egne hoveder.

Jeg kommer over hele landet, og det er, som om vi får det lidt bedre, hvis vi kan konkludere, at alle jyder hader tant og fjas, at de aldrig gør noget impulsivt, og alle er meget, meget stille og eftertænksomme.

Folk i hovedstaden er 'overfladiske, hurtige på replikken og totalt ligeglade med alle andre danskere'. Folk med dialekt er 'ubegavede'.

Det er levn fra en fjern fortid, og de tjener kun det ene formål, at vi selv kan føle os specielle og bedre.

Min adresse i Rungsted skaber fortløbende en masse idiotiske forestillinger og fordomme. Som om mennesker i Rungsted ikke er en del af Danmark og de udfordringer, landet slås med.

Kokkedal med alskens ghettolignende 'udfordringer' ligger indenfor fristende rækkevidde for husets unge mennesker. Igennem årene har vi haft indbrudsforsøg, biltyveri ved højlys dag og sågar senest fået stjålet rattet fra hustandens bil.

Vi kender til drukfester for teeangere på adressen, rygning og fristelser af alle slags. Vi er først rigtig rolige, når alle er hjemme i løbet af natten.

Jo, nok bor vi i nærheden af skov og strand, og jo, der er sikkert flere sorte Audier end i de fleste andre byer i landet. Men  bekymringer om indvandring, miljøet, stormagternes vanvittige ageren, sygdom og livets almindelige gang er identiske med alle andre steder i vores overskuelige land.

Jeg ønsker i sagens natur ikke ynk eller skulderklap for at være bosiddende midt i Whiskybæltet, men måske blot en anerkendelse af, at man godt kan bo i Nordsjælland og være en engageret samfundsborger, der ikke kun tænker på, om indkørslen er pænere end naboens.

Ønsket om at se på lille Danmark som beboet af en uvidende, egoistisk, selvtilstrækkelig befolkning alt efter postnummer godtager jeg simpelthen ikke.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
5 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen