Tag ham i politiske fejl - ikke i den 'sag'

'Det er en kæmpe uretfærdighed, når politiske modstandere, forvirrede sjæle og en del organiserede kvinder forsøger at miskreditere Kofod,' skriver Dan Rachlin. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
'Det er en kæmpe uretfærdighed, når politiske modstandere, forvirrede sjæle og en del organiserede kvinder forsøger at miskreditere Kofod,' skriver Dan Rachlin. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Dan Rachlin. Radiovært på DR P5, dj og meningsmager

Jeg er ikke socialdemokrat. Jeg er ikke personlig ven med vores nye udenrigsminister Jeppe Kofod.

Alligevel synes jeg, at det er en kæmpe uretfærdighed, når politiske modstandere, forvirrede sjæle og en del organiserede kvinder forsøger at miskreditere Kofod, om ikke ligefrem at kræve hans afgang, nærmest før han er startet som udenrigsminister.

Modstanden skyldes den så rigeligt dækkede historie fra for 11 år siden, hvor en 34-årig Jeppe Kofod havde sex med en 15-årig pige på et socialdemokratisk stævne.

Disse stævner var, ifølge en god kollega jeg kender, meget festlige og våde. Der blev festet igennem og drukket tæt.

Det er stadig ingen undskyldning for, at en voksen 34-årig socialdemokratisk lederfigur forfører en ung pige over den kriminelle lavalder. Det var en forkert handling. En handling, der kalder på en slags seriøs efterrationalisering hos Jeppe Kofod. En handling, der giver mindst et gult kort.

Siger det noget om Kofods’ generelle personlighed? Om hans evner som toppolitiker?

Nej selvfølgelig gør det ikke det. I hvert fald ikke hos os, de fejlbarlige, os, der kender til at gøre noget uovervejet, impulsivt og forkert. Os, der kan tilgive og lade mennesker komme videre med deres liv. Intet indikerer, at vi har med en løbende og kontinuerlig lusket ‘overgriber’ at gøre.

Ingen ønsker skrupelløse forbrydere i folketinget. Men kan vi leve med, at vores folkevalgte har begået fejl? Også graverende fejl?

Jeg mener ja. Og jeg mener, at politiker-kolleger bør granske deres sind en ekstra gang, før de frontalangriber udenrigsministeren. Tag ham i politiske fejl. Nak ham i politiske beslutninger eller udtalelser, du er uenig i. Men lad ikke en ‘sag’, der aldrig blev til noget, al den stund at der ikke foregik noget ufrivlligt eller ulovligt, være udslagsgivende.

De fleste vælgere, danskere, er møgtrætte af partierne og politikernes interne fnidder. Og til vælgerne:

Hvis du synes Jeppe Kofods’ handling dengang for 11 år siden var så grel, at du ikke stoler på ham, så lad være med at stemme på ham. Men undlad at beskylde ham for at være alt fra halvpædofil, pervers og personlighedsspaltet, for det er han ikke.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
61 kommentarer
Vis kommentarer