TV-betjente tager aldrig fejl

'Enkelte betjente som Vlado på Kanal 5 er blevet en decideret helt, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af,' skriver Dan Rachlin: 'Men 'fælles for disse politiprogrammer er en 100% ukritisk tilgang til politiets arbejde.'
'Enkelte betjente som Vlado på Kanal 5 er blevet en decideret helt, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af,' skriver Dan Rachlin: 'Men 'fælles for disse politiprogrammer er en 100% ukritisk tilgang til politiets arbejde.'

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Et af samfundets største problemer i disse år er den kløft, som er mellem en stor del af befolkningen og politiet.

Specielt de yngre generationer oplever for manges vedkommende ikke politiet som en medspiller, men derimod som en modstander. Det kan være ungdommens overmod eller oprørstrang. Det kan være generationens tro på at de må alt og ved alt.

Desværre tror jeg også forklaringen ligger i politiets overarbejde, stressede arbejdsdag og -nat. Mangel på evne og lyst til at kommunikere og komme ud blandt mennesker på gader og stræder.

Moderne mennesker reagerer ikke nødvendigvis specielt positivt på ordrer uden en logisk forklaring. Trods politiets arbejdsbyrde og underbemanding har alle kommercielle tv-kanaler deres egne politiprogrammer.

Enkelte betjente som Vlado på Kanal 5 er blevet en decideret helt, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af. Fælles for disse politiprogrammer er en 100% ukritisk tilgang til politiets arbejde:

Politiet har altid ret, og begår aldrig fejl. Alle medborgere er små potentielle lovbrydere, og skal ses sådan.

Forleden aften toppede denne surrealistiske, ukritiske tilgang til ordensmagten med alle dens muligheder for magtanvendelse med et politiprogram på TV2, ‘Politirapporten’.

I dette program får unge, ambitiøse betjente lov til at holde enetaler, fuldstændig uden at der stilles spørgemål ved deres udsagn. Politiet var blevet advaret om en helt specifik bilist i en helt specielt bil. En kollega fortalte, at personen havde fået for meget at drikke, før han satte sig ind i sin bil.

TV-betjenten kørte til personens adresse og ventede diskret på bilisten, som måske var for beruset. Han kom, betjenten henvendte sig til ham, og krævede en alkoholtest.

For som ham sagde: 'Han lugtede af alkohol'.

Manden pustede i apparatet, og den viste...’0,0’. Det kunne TV-betjenten ikke forstå. Han bad manden puste igen. Pust, pust. Apparatet viste: ’0,0’.

Det kunne betjenten stadig ikke forstå. Så ringede han efter en kollega med et andet alkometer. Kollegaen arriverede, manden pustede (for tredie gang). Så viste det nye alkometer...’2,6’. Så blev manden, bilisten, bedt om at følge med på stationen til en blodprøve. Den viste: ’1,65’.

Efter at være blevet sigtet blev manden frataget såvel bilnøgler som kørekort på stedet og kan forvente en kæmpebøde.

Og hans modige kollega, som anmeldte ham? Han fik en bøde, for ikke at have stoppet sin berusede kollega. Uagtet at anmeldelsen jo gav resultat. Det skal nok motivere danskere i lignende situationer til at ringe til politiet en anden gang.

Og det defekte udstyr? Det lange forløb, som kostede tid og penge? Det noget pinagtige i at måle forkert TRE gange? Og det gakkede ved at give bøde til en lovlydig borger, der gør, hvad han synes var muligt for at stoppe en spritbilist?

Bortset fra en lillebitte bemærkning blev det ikke nævnt med en stavelse, for politiet har i disse hyldestprogrammer ALTID ret, og borgerne er ALTID nogle luskebukse! Med DR i knæ, Radio 24syv gjort tavs, takker jeg for, at vi trods alt stadig har Ekstra Bladet,

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
27 kommentarer
Vis kommentarer