Ubegribeligt dumt

'Og den der med at flytte elever rundt alt efter forældrenes indtægt. Er I helt skudt af,' spørger Dan Rachlin, der har det svært med den socialdemokratiske regerings politik over for unge. Ikke mindst undervisningsminister Pernille Rosenkrrantz-Theil. Foto: Philip Davali
'Og den der med at flytte elever rundt alt efter forældrenes indtægt. Er I helt skudt af,' spørger Dan Rachlin, der har det svært med den socialdemokratiske regerings politik over for unge. Ikke mindst undervisningsminister Pernille Rosenkrrantz-Theil. Foto: Philip Davali
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Tre ud af mine børn kan nu karakteriseres som voksne. Og Pipsen på 16 er omtrent selvkørende og velsagtens den i familien, som har mest styr på sit shit.

Derfor tager jeg primært betragterens øjne, når det kommer til regeringens ‘politiske’ udspil i ly af corona og nu krig. Jeg skriver politiske med den afstand, der ligger i at pakke det ind. For Socialdemokrater vil nemlig ikke kun politik, og holdninger, socialkammerater vil også opdrage og styre dit liv.

Som socialdemokrat ikke mindst i toppen af pyramiden er man vokset op med, at vi alle er lige og skal have samme udgangspunkt. Det er det rigtige. Lidt lissom fans af Barcelona (klubben). Barcafans taler om ‘klubben’ og om at alt, hvad den foretager sig, er det rigtige. Alle andre klubber er røv og nøgler og købeklubber.

Sådan har Socialdemokrater det også. Er man blå, skræver man henover hjemløse og de fattige og er pivligeglade med andre. Er man rødere end Socialdemokratiet, lever man i en drømmeverden, som aldrig kan veksles til det rigtige, realistiske, medmenneskelige socialdemokratiske ønskesamfund.

Socialdemokrater dansk politiks Barca-fans. Lad derfor dette være min hilsen til to socialdemokratiske ministre:

Magnus Heunicke, du kommer ALDRIG til at bestemme, hvor meget eller hvor lidt mine unger drikker. Dit sidste tiltag baseret på ukorrekte tal og 'vi skærer sgu alle over samme kam', virker måske på nogen. Men ikke på mig.

Jeg - eller rettere mine forholdsvis velfungerende voksne børn - styrer deres alkoholindtag. Det kommer aldrig til at være styret, inspireret af din voksenopsang til danskerne. Og så lige en fredagshilsen til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil også:

Jeres ‘fordeling’ af gymnasieelever ud fra forældrenes indtægt er nok det dummeste(og det siger ikke så lidt) siden jeres talentløse folkeskolereform, som de stakkels lærere og elever snart har kæmpet med i ti år. Lange, lange dage uden bevægelse, uden inspiration, overraskelser og håb.

Og den der med at flytte elever rundt alt efter forældrenes indtægt. Er I helt skudt af? Der vil altid være forskel på børn, familiers økonomiske udgangspunkt. Det er vi allesammen vokset op med. De rige unger i klassen findes. Dem med den fede cykel, kørt til skole i faderens nye bil, og i sommerferierne på en lidt mere eksotisk tur i forhold til vores tur til sommerhus eller Kreta.

Sådan er livet og livsvilkår. Vi vidste også godt i såvel folkeskole som gymnasium, hvem der ikke havde helt så meget at gøre godt med. Og fandt vores fælles vej i det. Der kunne være mobning og kliker, aldrig handlede de om hvis forældre, der tjente mest. Og nu skal elever anno 2022 så ‘fordeles’ alt efter indtægt hos forældrene. Det er så ubegribeligt dumt.

Det kommer udelukkende til at udstille, polarisere og stigmatisere. Og jeg håber inderligt, at en eventuel borgerlig regering fjerner det som noget af det første.

Og så er der også liiiige tidsperspektivet og miljøperspektivet i det åndsbollede forslag. Så I synes, I skal disponere over elevernes i forvejen begrænsede fritid, som skal gå til transport? Og lige bruge en ekstra slat energi, i stedet for at gå eller cykle ned til det nærmeste gymnasium?

Jeg har IKKE stemt på regeringspartiet, så det må dem af jer, der har, sgu selv rode med, mine unger og jeg er fritaget. Vi har seddel med fra vores forældre! God fredag venner!

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
132 kommentarer
Vis kommentarer
Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind