Annonce:
Annonce:

Er jeg den eneste, som er træt af veganer-mobning?

Veganere demonstrerer i 2014 på Trafalgar Square mod slagtning af dyr til fødevarer. Foto: Nils Jørgensen
Veganere demonstrerer i 2014 på Trafalgar Square mod slagtning af dyr til fødevarer. Foto: Nils Jørgensen
Annonce:
Følg Opinionen

Ekaterina Andersen, forfatter, teolog og instagrammer. Skriver om køn og samfund.

Den anden dag samlede jeg penge ind til velgørenhed for hjemløse russiske katte. Tror I, at jeg kunne slippe afsted med det initiativ uden mobning fra veganer-krigere?

Selvklart ikke. Jeg skrev, at jeg mindes disse stakkels hjemmeløse snuder vandre rundt i den russiske snestorm i søgen efter mad og et menneske at elske, mens jeg frøs - selvom jeg var iført min mors lammeskindsjakke. Det ord, lammeskindsjakke, blev veganerkrigere selvfølgeligt fornærmede over, og det varede ikke længe, inden beskeder vedrørende lammeskindsjakken begyndte at dukke op i min indbakke.

Det er da klart, at havde man båret en lammeskindsjakke for 20 år siden, er det dobbeltmoralsk at prøve at gøre noget positivt for hjemmeløse dyr i dag. Selvfølgelig.

Annonce:

Lammeskindsjakken havde min mor 20 år, før jeg overtog den. Vi var glade for den jakke i de svære sultne år efter sovjets fald, hvor man knapt havde råd til at købe en kylling en gang om måneden. Selv min far med en 'karriere' som vegetar på over 40 år betragtede lammeskindsjakken som et mere bæredygtig overtøjsalternativ end en ny dunjakke hvert år.

Men reaktionerne på jakken var trods alt milde i forhold til det, som skete i sommers, hvor et kunstnerisk billede af mig, hvor jeg fremstod som en slags Madonna, ammende en fisk. Billedet blev delt på et vegansk forum. Jeg blev svinet til og kaldt for hjerteløst menneske, idet jeg tydeligvis var den første og den eneste til at nogensinde spise en fisk.

Jeg er hverken imod veganere eller blind over det faktum, at vores kødforbrug må sænkes markant, hvis planeten skal holde længere end de 70 år. Tvært om sætter jeg pris på Vegansk Initiativ, som informerer om spisesteder, der serverer plantebaseret mad så lækker, at man får lyst til at spise på samme måde derhjemme.

Annonce:

Men jeg har fået nok af disse angreb, hvor den argumentet gang på gang antager, at jeg aldrig har overvejet, at det kød jeg spiser, eller de sko jeg går i, engang har været levende. Især fordi jeg selv tidligere har været vegetar i 10 år og kender alle argumenter ind og ud.

Jeg er træt af, at alting skal polariseres: Enten er man veganer, eller man er overkonsumerende hjerteløs kødæder. Jeg mener ikke, jeg fortjener den sidstnævnte titel, blot fordi min familie på fire spiser en pakke fars en gang om ugen.

Jeg kan ikke se noget andet i den slags opførsel end et forsøg at forhøje ens ego på bekostning af andre. Det er personlige angreb, og her er veganisme intet andet end en anledning til mobning.

Jeg ved godt, at denne klumme kun vil lede til flere personlige angreb. Hvilket igen gør mig sikker på, at deres opførsel intet har med gode intentioner at gøre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
53 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: