'Jeg ved i dag, at manden udnyttede mig'

'Gud forbyde mig at lide på mine livserfaringer og antage, at manden har noget andet i tankerne. For så er jeg en sexist,' skriver Ekaterina Andersen med henvisning til fænomenet 'Grooming'. Modelfoto: Polfoto
'Gud forbyde mig at lide på mine livserfaringer og antage, at manden har noget andet i tankerne. For så er jeg en sexist,' skriver Ekaterina Andersen med henvisning til fænomenet 'Grooming'. Modelfoto: Polfoto
Følg Opinionen

Ekaterina Andersen, forfatter, teolog og instagrammer. Skriver om køn og samfund.

Jeg ruller vinduet ned og lader den bidende friske frost ind i den gamle stinkende bil. Tinnitus ringer i venstre øre efter al den portvin. Jeg er 15 og er lige blevet kørt tilbage til mit kollegieværelse af den 36-årige mand, som for en time siden har udnyttet min krop.

Nej, det var ikke en af de voldsomme PTSD-forårsagende oplevelser, som har sat ar i min sjæl for evigt. Jeg nåede knapt at forstå, hvad han havde gang i. Han var hurtigt færdig med at onanere, idet han forsigtigt rørte ved min krop og gned sin tykke mave op ad min.

Han fandt mig i min russiske kirke, hvor jeg sang hver søndag. Hele kirken så, at manden ofte tog mig med ud i byen. Til helt uskyldige arrangementer på meget offentlige steder. Han købte mig brændte mandler og falafel. Han delte sin visdom med mig og gav råd om, hvordan jeg skal opføre mig med drengene.

I sin godhed antog ingen fra kirken, at nogen så skamløst ville udnytte deres yndige sopran. Og hvis de gjorde det, så holdt de det for sig selv. For man må jo ikke seksualisere mænd.

Men en dag stod vi altså i Aldi, og han købte en flaske af den søde portvin til mig. Han sagde, at hele flasken var min, da han, i modsætning til mig, ikke længere var i sådan en alder, hvor man kan slippe af sted med at drikke portvin på en søndag.

Opfordringer til at passe på med at seksualisere mænd pisser mig derfor af. Opfordringer, jeg fik specielt mange af her for nylig.

Her kritiserede jeg popstjernen Drake for at have et venskab med den 14-årige Millie Bobbi Brown og regelmæssigt sende hende beskeder med råd om drengene.

Jeg mener bestemt ikke, at jeg seksualiserer mænd ved at antage, at den 32-årige Drake, ikke virker som en type, som taler med 14-årige piger for sjovs skyld. Jeg seksualiserer ikke mænd ved at forvente en skjult agenda hos en, som har datet den 18-årige Hailey Baldwin, som han mødte, da hun var 14, eller siges at date Bella Harris, som er 18 nu, men som han har kendt, siden hun var 16.

Den situation - også kaldt for grooming - hvor en mand vælger en meget ung pige og opdrager hende til at blive en god kæreste for ham senere, har en længere historie i underholdningsindustrien. Lad os bare minde om Celine Dion og hendes 26 år ældre mand René Angélil, som blev hendes manager, da hun var tolv for at så skifte status til kæreste, da hun blev 19 år.

Eller hvad med Woody Allen, som blev gift med sin steddatter?

Jeg kigger bare på situationen koldt og logisk. Præcis, som vi kvinder hele tiden bliver opfordret til at gøre. Skal man stole på alle mænds platoniske intentioner, selv om man på forhånd ved, at ens tro er bundet i det absurde?

For Gud forbyde mig at lide på mine livserfaringer og antage, at manden har noget andet i tankerne. For så er jeg en sexist.

Lad os lige få en ting på plads: Der er ikke noget galt med at opsøge kontakt med kvinder, mænd og alle andre. Romantisk eller platonisk. Men der er heller ikke noget galt med at kalde en spade for en spade.

Og jeg kan ikke se, hvorfor der skal være så mange mænd, som føler, at Drake har brug for deres støtte i hans adfærd af grooming.

Jeg ved i dag, at manden fra min russiske kirke udnyttede mig. Men jeg skal vel nærmest være taknemlig. I stedet for at berøve mig mit infantile ønske om jomfruelighed før ægteskabet, lærte han mig den uskrevne regel, som alle voksne antog, at jeg bare vidste:

Når nogen søger kontakt med dig, har vedkommende altid en agenda. Især når vedkommende er en 20 år ældre mand.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
32 kommentarer
Vis kommentarer
Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind