Annonce:
Annonce:

Geeti til indvandrerpiger: Giv ringen fingeren

Annonce:
Følg Opinionen

Geeti Amiri. Født i Kabul, opvokset i København, lærerstuderende og skriver om kultursammenstød.

I dag for en uge siden stod jeg på scenen på Bremen Teater sammen med Halime Oguz, Natasha Al-Hariri og Khaterah Parwani, som sammen med mig er ansigterne på den nydanske kvindekamp. 

Jeg slog et slag for den seksuelle frigørelse. Jeg gav langefingeren til jomfruidealet, ærbarhed og glansbilleder af den anstændige danske kvinde med muslimsk minoritetsbaggrund. 

For hun findes ganske enkelt ikke. 

Og mange af jer, som har fulgt mig i den offentlige debat, såvel som de, der sad blandt publikum på Bremen Teater, kender min historie.

For efterhånden tre og et halvt år siden blev jeg skrottet på min forlovelsesdag. Dagen, jeg havde forberedt mig på igennem flere måneder. Alt sammen røg i vasken, da min eks’ familie ringede ti minutter inden forlovelsen og aflyste det hele.

Annonce:

Fordi jeg ikke var jomfru. Et faktum, det afghanske rygtesamfund ihærdigt havde sørget for at rapportere videre, mens jeg malede mit ridsede barndomshjem på ny.

Det er kvalmende at bevidne, hvordan kvinder med muslimsk og minoritetsbaggrund i 2017 stadig bliver målt og vejet på, om de er jomfruer eller ej.

Ligeså opkastfremmende er det, at kvinder anno 2017 spiller med på at være en uberørt jomfru. 

Særligt, når ringen skal på fingeren. 

For ligesom mødommen ikke findes, findes den uberørte jomfru heller ikke.

Det afghanske rygtesamfund rapporterede dengang fakta, jeg selv havde fremlagt overfor min eks. I modsætning til andre jævnaldrende kvinder med muslimsk minoritetsbaggrund, levede jeg ikke i et skjult parforhold, indtil dagen for min nu aflyste forlovelse oprandt. Jeg præsenterede ikke min eks for nogen løgn om min fortid. Jeg stod fast ved livets erfaringer med kærlighed, sex, byture og kampen for at leve mit eget frie liv.

Det var en kamp, som sendte mig på en seks år lang ørkenvandring, hvor jeg levede ensomt.

Annonce:

Alligevel blev jeg straffet for at have levet et liv med zero fucks given. Jeg blev straffet for aldrig at have fortiet noget, som rygtesamfundet ellers havde haft travlt med at rapportere videre til min eks' familie. 

Men jeg var og er ikke anderledes, end mine medsøstre med muslimsk minoritetsbaggrund.

Sagen er bare den, at jeg i dag stadig ikke forstår, hvorfor så mange af mine medsøstre ikke gør oprør. Først og fremmest ved at give langefingeren til at få en den ring, som er den utilmative blåstempling i minoritetsmiljøerne.

Hvorfor skal en ring sættes på fingeren, før to menneskers kærlighed er legitim?

Hvorfor kan de ikke være kærester i dagslys, og finde ud af i eget tempo, hvorvidt de er noget for hinanden?

Hvorfor skal en brudekjole findes før kjolen til en date?

Jeg har råbt og skreget i den offentlige debat om det hykleriske jomfruideal, rygtesamfundet, social kontrol, æresrelateret vold og æreskulturen i minoritetsmiljøer, der reducerer en families renomme til døtrenes uberørte krop.

Annonce:

Imens har en lille gruppe af kvinder været modige nok til at komme frem. Modige nok til at sige fra overfor hykleriet. Modige nok til at kræve sin seksuelle ligestilling med mændene og dermed frihed.

Men mange ressourcestærke kvinder med muslimsk minoritetsbaggrund stormer frem på de videregående uddannelser uden at gøre op med dobbeltlivet. De spiller med på myten om den uberørte jomfru. Kvinder, som dater og fester, men alt sammen i smug. Medsøstre, som agerer så usolidarisk med hinanden ved ikke stå sammen i kampen for retten over egen krop.

Det er, hvad der opretholder status quo. En virkelighed, som medfører, at enhver kvinde, uanset hvor meget hun spiller med på de usagte regler, selv er et lille skridt fra at ryge på bålet.

Alt sammen i jagten på den famøse ring på fingeren.

Kære medsøstre: gør op med hykleriet. Stå ved dit liv som du lever det, og lev ikke på en illusion.

Annonce:

Vær solidarisk med dine medsøstre ved at kræve din egen frihed. Lad være med at videreføre det kvindesyn, som reducerer enhver kvindes værd til at være et hvidt lagen. Og lad være med at nogensinde tro, at du er fri, fordi du får en ring på fingeren. Ingen i historien er nogensinde blevet fri ved at lænke sig fast undertrykkelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
44 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: