Havde Isabella Arendt bare været muslim

'Jeg vil vædde min højre arm på, at alle var gået i selvsving, hvis en ung, muslimsk kvinde havde advokeret for de samme budskaber, som Arendt gør,' skriver Geeti Amiri om Kristendemokraternes konstituerede formand. (Foto: Henning Hjorth)
'Jeg vil vædde min højre arm på, at alle var gået i selvsving, hvis en ung, muslimsk kvinde havde advokeret for de samme budskaber, som Arendt gør,' skriver Geeti Amiri om Kristendemokraternes konstituerede formand. (Foto: Henning Hjorth)

Geeti Amiri. Født i Kabul, opvokset i København, lærerstuderende og skriver om kultursammenstød.

'Vikaren fra himlen' er det flatterende kælenavn på Kristendemokraternes konstituerede formand, som har taget medierne med storm. Isabella Arendt anses af visse som selve kuren mod politikerlede.

At en kvinde, der har skiftet partipolitisk tilhørsforhold oftere, end jeg skifter partner, skulle være nogen trøst mod politikerleden, siger alt om, hvor galt det står til. Og en kvinde, der ikke har bedrevet meget andet end at mingle rundt i ungdomspolitiske kredse er heller ikke noget nyt.

Jeg skulle hilse og sige fra den virkelige verden, at det sidste dansk politik har brug for, er flere ungdomspolitikere, der bliver til voksenpolitikere.

Man får næsten lyst til at råbe, at de skal ud og finde sig et arbejde, hvor der knokles fra tidlig morgen til sent på dagen, før de kalder sig selv for folkets udvalgte tjenere.

Men noget helt tredje går mig på. Endda ubeskriveligt meget.

For hvordan er det gået til, at kvinde mener, at vi i Danmark har alt for mange aborter? At ideelt set skal antallet af aborter være lig nul? At homoseksuelle og enlige ikke på det offentliges regning skal have hjælp til at få et barn? At det strider imod biologien?

Det er et kvinde- og menneskesyn lig de gammelkonservative mænd iblandt amerikanske republikanere, der for nyligt har haft held med at forbyde den frie abort i delstaten Alabama - selv hvis kvinden måtte have været udsat for voldtægt eller incest.

Hvordan kan Isabella Arandt overhovedet være noget at prale af i et land, der ellers indfører håndtryk ved lov og gør det i ligestillingens navn?

Vi har et komisk paradoks herhjemme. Når det kommer til danske muslimer, opfattes de altid som ulve i fåreklæder. Selv jeg, der ellers har sikret mig en plads på første række til helvede, hvis det står til de bogstavtro islamister. Men når det kommer til en ung rødhåret kvinde, der åbenlyst proklamerer sin modstand overfor kvinders ret over egen krop, ja så er hun hare en stjerne faldet ned fra himlen.

Må jeg være fri.

Dette folketingsvalg har på mange måder udstillet nationalkonservatives hykleri som min kollega, Nima Zamani, også påpeger. Som eksempelvis når Nye Borgerliges Pernille Vermund tøver med at tage afstand fra et menneske, der gerne vil deportere danske muslimer til Grønland, såfremt de ikke frivilligt rejser hjem. En tanke, der får udrejsecenter Sjælsmark til at fremstå som ren charterferie.

Men den manglende stillingtagen til et parti, til en kvinde, der på så mange måder strider imod vores idealer om ligestilling og ret over egen krop, er mig en gåde.

For var Arendt også blevet kaldt vikaren fra himlen, hvis hun var muslim?

Jeg vil vædde min højre arm på, at alle var gået i selvsving, hvis en ung, muslimsk kvinde havde advokeret for de samme budskaber, som Arendt gør. Havde Arendt været muslim, var hun blevet frataget sit kandidatur hurtigere, end hun ville have nået at blinke.

Men heldigvis for Arendt er hun pæredansk, og hun er rødhåret, hvilket giver hende en plads ved siden af de øvrige partiledere. Til helvede med, at kvinder der får en abort, gør det, fordi de står i en situation, hvor et barn ikke er muligt at sætte i verden. Til helvede med kampen for LGBT-miljøets rettigheder, og den systematiske sygeliggørelse af dem som potentielle forældre.

Ja, bare der er noget kønt at se på i fjernsynet, så kan alle godt glemme, at det, hverken lyder kønt eller ønskværdigt for nogen danskere, det der kommer ud af munden på 'vikaren fra himlen'.

Jeg håber, at Arendt en dag konverterer til islam, så hun kan blive mødt med den kritiske modstand, som hun allerede har gjort sig fortjent til som kristendemokrat.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
114 kommentarer
Vis kommentarer