Annonce:
Annonce:

Ingen elev er blevet klogere af skammekrogen

Den amerikanske præsident er blevet udelukket fra Twitter - ikke så klogt, konkluderer skolelærer Geeti Amiri. Foto: Ritzau/Scanpix
Den amerikanske præsident er blevet udelukket fra Twitter - ikke så klogt, konkluderer skolelærer Geeti Amiri. Foto: Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Geeti Amiri. Født i Kabul, opvokset i København, lærerstuderende og skriver om kultursammenstød.

Bedre sent end aldrig, lyder det fra kredse, som glæder sig over, at Trumps twitter-konto er blevet lukket. Selv har jeg aldrig brugt mediet, men har inaktiv profil, der kan forveksles med en russisk bot.

Twitter lader til at være det foretrukne medie for smarte hipsters, som elsker at formulere sig sarkastisk, og imbecile statsledere, som formulerer sig som en fornærmet teenager.

Men lad os dvæle ved, hvem der vinder på, at Trumps konto er blevet lukket?

Er det præsidenten, som anklagede etablerede medier for at være imod ham, og dermed den lille mand, han hævder at repræsentere - eller er det fornuftens stemme?

Jeg bliver jævnligt spurgt, hvorfor jeg orker at skrive for Opinionen, som følge af Nationens kommentarspor. Og indrømmet, det er ikke nogen hyggelæsning at se kommentarsporet til mine indlæg. Men det ser heller ikke for kønt ud i kommentarsporet til de øvrige indlæg.

Annonce:

Det drypper nedad tastaturet med perfide kommentarer med det formål at tilsmudse min person. Og det er så sikkert som amen i kirken, at jeg bliver bedt om at skride hjem, hvor jeg kommer fra, når jeg er afsender på et indlæg - uanset emne.

Der er ingen debat. Derimod er kommentarsporet et nødvendigt ventil og onde. Det er et åndehul fra alt det politisk korrekte, der gennemsyrer vores sociale omgang med hinanden i det virkelige liv. Tro det eller ej, men jeg værdsætter de harske kommentarer.

Fordi de er med til at kaste lys på kløfterne i samfundet, hvor medierne sjældent kommer ud. Og 'derude' er ikke en forladt fynsk mark. Derude er mit barndomskvarter på Amager, hvor DR-bygningen kan ses fra min mors altan.

Hvor jeg kommer fra, er udsigt til public service, noget vi giver til hinanden.

Mennesker, jeg er opvokset med, er langt fra at være akademikere og heller ikke kun danskere med muslimsk minoritetsbaggrund. De er det, jeg vil kalde for folkedybet.

Annonce:

Folk, som knokler i faglærte jobs, slår hjernen fra til alskens reality-programmer og elsker 'Go’ Aften live'. De vil bare have tryghed og en øl til deres røde pølser. Og mens hunden luftes, drøftes de politiske konsekvenser for deres liv, som i andre tilfælde handler om den udeblevne revalideringsydelse, fordi et møde på jobcentret er blevet glemt. Imens den mellemøstlige nabo med fire børn og en hjemmegående hustru har en Mercedes stående på parkeringspladsen. De er mennesker, som er nedslidte, men falder mellem to stole, når Arne-pensionen skal fordeles. De er bagsiden af samfundssind.

Jeg er smertelig bevidst om, at kyniske højrefløjspolitikere udnytter trykkogeren af indignation. Men forestil jer, hvad der ville ske, hvis der blev lagt låg på Nationens kommentarspor. Hvor vil al den indestængte vrede så blive projiceret hen?

Jeg forudser, at vi for alvor ville se amerikanske tilstande udfolde sig.

Angrebet på Capitol Hill, på demokratiet, var ikke kun resultatet af en infantil præsident fire år ved roret. Trump var katalysatoren for, hvad der har ulmet i det amerikanske samfund i årtier. Troede nogen på, at USA var landet af muligheder, før Trump blev valgt til præsident?

Annonce:

Herhjemme har vi ikke en Trump, men corona har fungeret som fremkaldervæske på det, der kribler under overfladen af vores danske samfund, som på overfladen hylder adgang til gratis uddannelse. Og jeg forstår kritikere af corona-benægtere, men de skal mødes af virkeligheden barske lys.

Det er sådan et demokrati bekæmper sine fjender. Med ordets magt.

Jeg siger ikke, at det er glædeligt, at vi har borgere i det danske samfund, som har gjort det til en sport at svine andre til. Men jeg mener, at vi skal være glade for, at vores offentlige samtale (endnu) ikke styres af Silicon Valley typer i hvide gummisko, som aldrig har aldrig haft et manuelt arbejde.

Tak til Nationen for ugentligt bevise, at vi er et splittet samfund. Vores politikere er jo ikke længere repræsentative for folket.

Vi skal være opmærksomme på, at give plads til de knap så behagelige kommentarer, så det ikke fører til selvtægt. Det siger sig selv, at Twitter aldrig kunne klare denne udfordring med de tilladte 140 tegn i et opslag.

Annonce:

Vi skal værne om retten til at opføre sig som klovn i stedet for at udskamme og tie idiotien, fordi det er demokratiet tjent med, hvilket er i vores allesammens fortjeneste. Også dem, der hævder, at det tjener demokratiet at udelukke nogen fra de sociale medier.

Som lærer kan jeg kun sige, at ingen elev er blevet klogere af at blive sat i skammekrogen. Det har derimod kun gjort eleven til et endnu større mareridt at vågne op til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
45 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: