Nye Borgerliges skamløse brug af deres børn

Pernille Vermund og partimedlemmet Anahita Malakians på billedet bruger skamløst deres børn til at fremme deres politiske dagsordener, skriver Geeti Amiri. Foto: Jonas Olufson
Pernille Vermund og partimedlemmet Anahita Malakians på billedet bruger skamløst deres børn til at fremme deres politiske dagsordener, skriver Geeti Amiri. Foto: Jonas Olufson

Geeti Amiri. Født i Kabul, opvokset i København, lærerstuderende og skriver om kultursammenstød.

Jeg får faktisk kaffen galt i halsen, da jeg ser billedet på Facebook af Nye Borgerlige-politikeren Anahita Malakians.

Ikke kun fordi budskabet er øredøvende populistisk, og en pakke tudekiks bør sendes til Malakians, men fordi jeg chokeres over, at såkaldte politikere kan bruge sine børn så kynisk og udspekuleret på de sociale medier i forsøg på at fremme egen politisk dagsorden.

Hidtil har jeg været vant til at se billeder af Malakians, og fred være med det. Det er jo ikke, fordi vi ikke har set det før. De sociale mediers indtog i vores hverdag har ført til, at politikerne og medløbere har fået helt egne ukritiske platforme, hvor de kan smide om sig med bombastiske udsagn.

Nogle siger, at det er politikernes måde at menneskeliggøre sig selv på over for befolkningen. Angiveligt skulle billeder af hjemmebag, hvalpe, børn og sågar gamle forældre øge min sympati for bestemte politikere, når jeg går i stemmeboksen og sætter krydset.

Få politikere kan i det hele taget sige sig fra at ty til den mest nederdrægtige metode, der appellerer til følelserne, men der er nogle, der er værre end andre.

Og det er Nye Borgerliges folketingsmedlemmer og ivrige kandidater. Hvis Ekstra Bladets motto er, at de tør, hvor andre tier, er Nye Borgerliges: Vi har ingen skam i livet.

Det er egentlig ikke så underligt, at den tidligere Venstre-kvinde Anahita Malakians gør som sin formand i partiet. For Pernille Vermund har jo selv statueret af eksempel, hvor skamløst politikere kan opføre sig på de sociale medier. Hun har brugt sine tre drenge til at fremme sine tre og eneste politiske dagsordener, særligt imellem folketingsvalget i 2015 og 2019, hvor Vermund også selv skiftede parti og holdninger. Ud over at hun flittigt deler billeder af sine kærlighedseventyr med rigmanden Lars Tvede, der gemmer sig i Schweiz.

Jeg husker stadig en Vermund i bikini, der sjipper på en yacht i varmen. Ingen skal komme og sige, at kvinder ikke bruger sit køn til at fremme sig selv i politik, fordi det gør kvinder som Vermund.

Nu følger Malakians trop, hun er nemlig 'loyal to familia'.

På Facebook slår Malakians to billeder af sin lille datter op med to forskellige ansigtsudtryk, men med samme budskab. Hun er harm over tilbageholdelsen af danske lønmodtageres feriepenge, som står til først at blive udbetalt primo oktober. Et billede af en lille pige, der næppe forstår kyniske politiske metoder, med et budskab, der skal fyre op for borgernes harme over regeringen. Hvad har de dog med hinanden at gøre?

Ingenting, men når billedet af den bedårende datter likes, fremmes Malakians tonedøve budskab. Akkurat som når Vermund slår et billede op af sine tre drenge, mens hun sidder og læser en godnathistorie for dem, efterfulgt af en tekst, der handler om, hvordan hendes politik, der bryder lovgivning og konventioner, kun handler om at passe på Danmark.

Jeg væmmes. Tænk, at der er ikke er en anden forælder til de her børn, der siger fra.

Fint med rabiat politik, men at bruge sine børn: Hvor lavt kan man synke?

Baseret på Nye Borgerliges skamløse brug af egne børn i politik, åbenbart lavt, men tænk, at dansk politik overhovedet er nået hertil. Et parti som Nye Borgerlige sidder i Folketinget, fordi formanden ikke skånede nogle metoder - hverken sig selv eller sine børn. Og nu gør medløberen Malakians i partiet Vermund kunsten efter i håb om at indfri drømmen om at blive stemt ind, hvilket ikke lykkedes hos Venstre. Held og lykke, men gid børnene kunne skånes.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
94 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen