Annonce:
Annonce:

Queer liv er mindre værd

'Pride' i København - retsstaten tager ikke queer liv lige så alvorligt som andre liv, viser en sag fra Århus, ifølge Harald Toksværd. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
'Pride' i København - retsstaten tager ikke queer liv lige så alvorligt som andre liv, viser en sag fra Århus, ifølge Harald Toksværd. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Opinionen

Harald Toksværd, forfatter

For mennesker i det danske queer-miljø kommer det ikke som en overraskelse, at retsstaten ikke tager deres liv og sikkerhed alvorligt. Særligt ikke i en tid, hvor højreradikale grupper fysisk vil stoppe arrangementer for børn, fordi queer mennesker er involveret, eller hvor hadgrupper dagligt og ukritisk gives adgang til at sprede misinformation i pressen om transkønnet identitet, med tryk på vanvittige løgne om skamfering af børns kønsdele og frådende anklager om grooming.

Men der har dog sjældent været så tydeligt et bevis på ligegyldigheden overfor LGBT+-personers sikkerhed som sagen om den nynazist, der i november blev anholdt for at planlægge angreb mod en århusiansk homobar, og den dag i dag går frit rundt på gaden. Ja, du læste rigtigt.

Annonce:

Da anklagemyndigheden talte om muligheden for udvisning af den anklagede, gik den danske højrefløj straks amok i teorier om, hvordan der måtte være tale om en militant islamist. Men sagen viste sig at være en anden; den såkaldte D.C. er ukrainsk flygtning og aktiv i det danske nazi-miljø. I gruppechats for danske nynazister som Den Nordiske Modstandsbevægelse har han, ifølge anklageskriftet, luftet idéer over for ligesindede herhjemmefra om at angribe queermiljøet i Århus. Med kniv og molotovcocktails. Trods alt dette har man ikke ment at det var relevant at varetægtsfængsle D.C., og han vil nok gå frit omkring indtil den anden side af sommerferien, før sagen når retten.

Ikke i den vildeste fantasi kunne man forestille sig den danske retsstat gøre det samme, hvis det drejede sig om en terrorsigtet islamist. Dertil skal det selvfølgelig siges, at siden D.C. er hvid nazist og hans mål var en homobar, er han kun sigtet for hensigt til at begå grov vold og brandstiftelse. Men at hverken presse eller retssystem er villige til at tiltale hvide, højreradikale massemordere-in-spe som terrorister er efterhånden så gammel og træt en kendsgerning, at den ikke er værd at gentage.

Annonce:

Terrortruslen fra den yderste højrefløj er konstant stigende, og dens tilhængere bliver kun flere og mere modige. Deres synspunkter bliver samlet op og gentaget af mikrofonholdende journalister, og det indædte had til LGBT+-befolkningen bliver kun mere normaliseret for hver dag, der går; i kommentarspor, i den offentlige debat og hjemme omkring middagsbordet. Men aldrig har der fremlagt så tydeligt et bevis på, at queer liv i retsstatens øjne er mindre værd end andre liv. Hver eneste dag, voldssigtede nazister går frit på gaden, er børn og voksne i Århus og resten af Danmark i livsfare, og både politikere og presse vil hellere snakke om drag queens på kommunebibliotekerne.

Det er dét, der sker, når vi ikke længere kan kalde en spade for en spade og en fascist for en fascist. Når nynazister og jødehadende konspirationsteoretikere i pressen bliver kaldt ’kontroversielle’ eller ’højreradikale’ i stedet for dét, de er, og når terrorister kaldes enlige, sindsforstyrrede massemordere i stedet for spydspidsen af en voksende voldelig, politisk bevægelse, så mister vi evnen til at genkende faren fra det yderste højre; og i sidste ende vil det altid være samfundets mest udsatte minoriteter, der bøder for det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
14 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: