Annonce:
Annonce:

'Racistisk'? Nej

'Der findes næppe en morgen, uden at Sikandar Siddique, som noget af det første, tænker på et eller andet, som han mener er racistisk i Danmark,' skriver Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling
'Der findes næppe en morgen, uden at Sikandar Siddique, som noget af det første, tænker på et eller andet, som han mener er racistisk i Danmark,' skriver Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Inger Støjberg, forhenværende minister

Ukrainerloven, der giver de ukrainske flygtninge bedre forhold end alle andre flygtninge, blev i sidste uge vedtaget af et stort flertal i Folketinget.

Vedtagelsen skete under skrig og skrål og anklager om, at det er statsracisme. Manden med de mørkeste tanker i Folketinget, Sikandar Siddique, rev desuden lovforslaget over, mens han stod på Folketingets talerstol. Det gjorde han samtidig med, at han kaldte lovforslaget for 'racistisk affald'.

Samme Sikandar Siddique har tidligere indrømmet, at han har haft 'et forhold' til den islamistiske bevægelse Hizb ut-Tahrir.

Annonce:

Det er ikke underligt, at Sikandar Siddique nu igen tager afstand til det danske samfund, og at han kalder loven for statsracisme. Det er heller ikke underligt, at han river lovforslaget over, mens han står på landets fineste talerstol. Politikeren med de pakistanske rødder er en dramatisk type, og han skyr stort set ingen midler – heller ikke de smagløse – for at skabe opmærksomhed på sin politik.

Der findes næppe en morgen, uden at Sikandar Siddique, som noget af det første, tænker på et eller andet, som han mener er racistisk i Danmark. Hans kanaler på de sociale medier flyder over med udfald mod det danske samfund og navngivne politikere. Hans råberi og happenings med at rive lovforslaget over er med andre ord ikke overraskende.

Overraskende var det derimod at høre BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup, i fredagens Besserwisser på TV2 News. Her bekendte hun ligesom Sikandar Siddique kulør. Søs Marie Serup lagde den neutrale analyserende kommentatorrolle væk og kaldte slet og ret ukrainerloven for racistisk. Et prædikat, som jeg er helt uenig i.

Annonce:

Når vi i større omfang ønsker at hjælpe de ukrainske flygtninge mere end andre flygtninge, så har det intet med hudfarve at gøre. Så er det fordi, at vi har et langt større fællesskab og kulturelsamhørighed med ukrainere, end vi har med folk fra Mellemøsten og Afrika. Vi kommer med sikkerhed ikke til at opleve de samme kulturelle sammenstød og krav om religiøse særrettigheder fra ukrainerne, som vi gør fra muslimske flygtninge.

Det er derfor på ingen måde racistisk, når et stort flertal i Folketinget ønsker at give ukrainske flygtninge bedre forhold end alle andre. Positiv forskelsbehandling? ja. Racistisk? nej.

Jeg er fuldstændig enig i, at de ukrainske flygtninge skal behandles bedre end for eksempel palæstinensere og somaliere, der er kommet her til.

Mange af os oplever både en større forpligtigelse og lyst til at hjælpe ukrainerne end andre tilkomne flygtninge. Ligesom mange af os føler en større forpligtigelse til at hjælpe familie og venner, end vi gør overfor alle andre, når det brænder på.

Annonce:

Den større hjælp til ukrainerne ændrer ikke på omfanget af den hjælp, som alle andre flygtninge får. Der bliver med andre ord ikke taget noget fra nogen. Der bliver derimod givet noget ekstra til ukrainerne. Ikke på baggrund af at ukrainerne er hvide, men fordi mange af os ganske enkelt føler en større forpligtigelse og ikke mindst lyst til at hjælpe dem.

I ovenstående tekst fremførtes oprindeligt, at der findes et billede af Sikander Siddique til en Hizb-ut-Tahrir demonstration. Dette er ikke godtgjort, hvorfor påstanden siden er fjernet. red.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
371 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: