Annonce:
Annonce:

Støjberg: Woke-bølgen er gået amok

'Alt For Damernet har droppet alder. Inger Støjberg forstår det ikke. 'Jeg er 48 år og kvinde, og jeg vil gerne omtales som sådan.' skriver hun i denne kommentar rettet mod den såkaldte woke-bølge'. Foto: Jonathan Damslund
'Alt For Damernet har droppet alder. Inger Støjberg forstår det ikke. 'Jeg er 48 år og kvinde, og jeg vil gerne omtales som sådan.' skriver hun i denne kommentar rettet mod den såkaldte woke-bølge'. Foto: Jonathan Damslund
Annonce:
Følg Opinionen

Inger Støjberg, forhenværende minister

Hvordan efterlyser man egentlig en bankrøver eller en forsvunden dement ældre dame, hvis man ikke må bruge køn og alder?

Det er naturligvis et komplet skørt spørgsmål. Og dog.

For ugebladet ’Alt for damerne’ har besluttet, at de ikke længere vil angive alderen på de kvinder og mænd, som de skriver om. Flere udenlandske medier har erstattet ’han’ og ’hun’ med et ’de’ og eller ’dem’, hvis interviewet omtaler non-binære personer. Altså et menneske som hverken føler sig som kvinde eller mand. Samme diskussion foregår i nogle danske medier.

Vi har (åbenbart) lige nu 71 forskellige køn, så det bliver en frygtelig uorden, hvis vi følger eksemplet fra udlandet.

Annonce:

Jeg er 48 år og kvinde, og jeg vil gerne omtales som sådan. Jeg mener ganske enkelt, at det både er noget rod og noget pjat, hvis vi ikke kalder tingene ved sit rette navn. Jeg har grundlæggende aldrig forstået, hvad vi skal bruge 71 køn til.

Hvis en tyv skal efterlyses, fordi han er rendt med min pung, så vil jeg foretrække, at signalementet er så præcis som mulig. Tyven vil derimod have en stor fordel af at blive efterlyst som ’en person i sorte bukser og hvide sneakers. Sidst nogen så dem, løb de ned ad Valby Langgade og sprang ind i en rød bil’, og ikke som ’en mand i 30-erne iført sorte bukser og hvide sneakers. Sidst nogen så ham, løb han ned ad Valby Langgade og sprang ind i en rød bil’. For ikke at nævne hudfarven.

Annonce:

Det hele handler om Woke-bølgen, som er gået amok. Skulle nogen være i tvivl, så handler 'woke-bølgen' om at være politisk korrekt på alle fronter: Race, køn, positioner i samfundet, alder. Alt. Fortalerne for at være woke kan finde uretfærdigheder alle steder i samfundet. Hvis der ikke diskrimineres på grund af farve, så er det kønnet eller alderen, den er gal med. Der er efter disse woke-menneskers opfattelse diskrimination over alt.

Jeg er fuldstændig på det rene med, at der finder diskrimination sted nogle steder, og jeg er arg modstander af ægte diskrimination. Ligegyldig i hvilken form diskriminationen finder sted.

Men det bliver ærligt talt skørt, når ’Alt for damerne’ ikke vil skrive alderen ind i deres artikler. Chefredaktør for bladet, Rikke Dal Støttrup, begrunder fravalget af alder med, at hun selv – nærmest ubevidst – bruger aldersoplysninger til at vurdere, om personen, som en artikel omhandler, holder sig bedre eller dårligere end hende selv. Rikke Dal Støttrup siger også, at hun selv vurderer budskabers relevans ud fra, hvor gammel den interviewede er.

Annonce:

Der er ingen tvivl om, at ’Alt for damernes’ redaktionelle linje passer perfekt med de stærke politisk korrekte strømninger. Det ændrer bare ikke på, at det ganske enkelt er skørt. Det ændrer heller ikke på, at disse woke-typer åbenlyst er både forudindtagede og fordømmende. Hvorfor mener chefredaktøren ikke, at en udtalelse har relevans, blot fordi kilden er f.eks. 72 år gammel? Det er vel indhold og ikke alder, der tæller?

Jeg er ligeglad med, om chefredaktøren vurderer, at jeg holder mig bedre eller dårligere end hende, men jeg er ikke ligeglad med, om vi ender med at være så politisk korrekte med snehvide sind, hvis dette betyder, at tyven, der stjal min pung, ikke bliver fundet.

Vi er efterhånden så bange for at træde nogen over tæerne, så vi indretter hele samfundet efter de ganske få. Det er dem, der er så højtråbende, at de er i stand til at udskamme alle på deres vej, hvis de ikke har den rette holdning og lægger sig ned og ruller rundt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
632 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: