Annonce:
Annonce:

Verdens heldigste pirat

'Mon ikke han lige nu ligger og slår sig selv på låret af grin på det ene ben, som han har tilbage, over, hvor naive vi er' , skriver Inger Støjberg om den formodede pirat, der er fængslet i Danmark. Foto: Marthe Brendefur/Ritzau Scanpix
'Mon ikke han lige nu ligger og slår sig selv på låret af grin på det ene ben, som han har tilbage, over, hvor naive vi er' , skriver Inger Støjberg om den formodede pirat, der er fængslet i Danmark. Foto: Marthe Brendefur/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Inger Støjberg, forhenværende minister

Pirater og papegøjer hænger uløseligt sammen i tegneserierne. Pirater tegnes med en papegøje på skulderen. I virkelighedens verden har den nigerianske pirat, som i sidste uge blev fløjet til Danmark, derimod ’skudt papegøjen’.

Det er sandsynligvis verdens heldigste pirat, der nu er varetægtsfængslet her i Danmark. Han levede uden tvivl et hårdt, farefuldt og forhutlet liv som pirat i Afrika. Nu sidder den tilskadekomne pirat varetægtsfængslet med daglige måltider, en seng at sove i og en førsteklasses sundhedsbehandling i et velfærdssamfund, som han ikke engang turde drømme om, mens han hærgede i Guineabugten.

Den danske fregat Esbern Snare blev sendt til Guineabugten med et håbløst mandat. Forsvarsminister Trine Bramsen har gentagne gange givet udtryk for, at missionen mindede om en badeferie.

Annonce:

Man måtte forstå, at det var rent hypotetisk, at de danske soldater skulle i aktion. Man fik indtrykket af, at det var vigtigere, at skibet var ladet med badebukser end med krudt.

Sådan gik det ikke. Sidst i november kom besætningen i ildkamp med otte pirater. De dygtige danske soldater skød og dræbte de fire. Fire andre blev taget til fange, og en af dem blev hårdt såret i kampen. Han har senere fået amputeret det ene ben og er i det hele taget i dårlig tilstand. Alt dette har resulteret i, at Esbern Snare nu i ugevis har sejlet rundt med alle otte pirater. Nogle levende, nogle døde.

De danske soldater er totalt svigtet af forsvarsministeren og den øvrige regering, som har forsømt at indgå en aftale med et eller flere afrikanske lande om, at piraterne kan sættes i land og retsforfølges der, hvis man fangede nogen. Det er pligtforsømmelse, og det er ikke ordentligt over for de udsendte soldater.

Annonce:

Efter mange trakasserier kom det i sidste uge frem, at justitsministeren havde frafaldet anklagen mod de tre af piraterne. De blev løsladt til søs, som det så smukt hedder på ministersprog.

Sandheden er, at de tre nu ikke længere er vores problem, og at de nu er frie til at angribe andre skibe og udøve deres pirateri.

De døde sejler fregatten stadig rundt med.

Ved samme lejlighed kom det frem, at den tilskadekomne, på grund af de internationale konventioner, var blevet fløjet til Danmark, fordi vi har en forpligtelse til at beskytte ham.

Den tilskadekomne pirat er med andre ord den helt store vinder, mens vi danskere er de store tabere. Vi er havnet i en situation, hvor en pirat, der har angrebet danske soldater, vinder førstepræmien i lotteriet.

Mon ikke han lige nu ligger og slår sig selv på låret af grin på det ene ben, som han har tilbage, over, hvor naive vi er, og sender sine medkumpaner en venlig tanke?

Nok har de deres ben i behold, men de skal fortsat leve et hårdt, forhutlet og farligt liv som pirater.

Annonce:

Han ligger sikkert og tænker på den fremragende sundhedsbehandling, han nu kvit og frit får. Hvordan han kan få mest muligt ud af resten af det velfærdssamfund, som vi har skabt, og ikke mindst hvordan han kan forblive i Danmark, så dette liv i sus og dus kan fortsætte.

Han er uden tvivl på det rene med, at en benløs pirat ikke er meget værd i Guineabugten, men at en benløs pirat i Danmark med stor sandsynlighed får både et nyt træben, del i et af de største velfærdssamfund i verden og lov til at forblive i Danmark. Han har med andre ord skudt papegøjen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
535 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: