Stå bare stille når hunden skider

'Det virker ærligt talt, som om det hele er gået helt, helt galt, når en politichef må pointere, at man ikke skal trække en skidende hund efter sig for at undgå en bøde på 2500 kroner,' skriver Jeppe Søe.  Foto: Hage Toke/Ritzau Scanpix
'Det virker ærligt talt, som om det hele er gået helt, helt galt, når en politichef må pointere, at man ikke skal trække en skidende hund efter sig for at undgå en bøde på 2500 kroner,' skriver Jeppe Søe.  Foto: Hage Toke/Ritzau Scanpix

Jeppe Søe. Mediemand og foredragsholder, skriver om verden set fra provinsen

Vi er VIRKELIG ved at miste noget vigtigt: hinanden!

Der er givet bøder til folk, som venter på bussen. Til andre for at lege på en legeplads. En møbelvirksomhed lukkede frivilligt ned og lukker nu op, fordi den må - og en minister sviner dem offentligt til, fordi de ikke følger det, som han ellers lige går og synes. Ledes vi af lovgivning og regler, eller skal vi lege gætteleg om, hvad ministre føler?

Andre store kæder har hele tiden haft åbent, det synes han ikke noget om. 

Vi genåbner ikke landet ret meget, fordi en mand fik besked fra en meningsmåling, at vi ikke havde passet nok på i påsken. Tallene viser nu, at vi opførte os pænt. 

På sociale medier lægger vi billeder ud af folk, der ikke opfører sig pænt. Og politiet har lige smidt pressen væk, fordi de filmede et sted, hvor der ikke er ophold. 

Hjælpepakkerne lød fantastisk - men staten sidder stadig og gransker ansøgninger, så der ikke kan betales løn i disse dage.

En boghandlerkæde er lukket ned 29 steder i landet. Restauranter er langsomt på vej ned. Det samme er tusinder af andre, der slet ikke tør se en måned frem. Eller en uge. 

Virusbossen siger, der nok går et år. 

Myndighederne har givet os lov til at dyrke sex. Det går de ligefrem ind for. OG en højtstående politimand har netop meddelt, at man ikke 'tager ophold' og får en bøde, hvis ens hund er ved at skide, og man venter på, at den er færdig. 

Sjældent - måske aldrig - har fællesskabet været SÅ tæt på det endelige sammenbrud. Og vi kan ikke engang pege fingre ad nogen - fordi enhver af os er skyldige. Både dem der står for tæt og dem, der tager billeder af det. Dem, der sviner nogle til, fordi de er taget i IKEA, mens de selv er på vej i Bauhaus. Alle, der skriver om de andre, der ikke gør som man selv. Myndighederne, der tydeligt har mistet kontrollen - eller har taget kontrollen, uden rigtigt at sige det højt. Eller hvorfor. 

Sidst der var pressemøde, talte statsministeren i 24 minutter om, hvor fantastiske vi er. Og hvor dygtigt regeringen har håndteret det. Og hun lod os vide, at der er lys forude. 

Siden har hun ikke sagt noget. Måske fordi det ikke er rart at skulle meddele, at det ikke går så godt, som vi troede. Nu må hun indkalde påny og denne gang springe flosklerne over og fortælle os, hvad der foregår. 

Ærlighed er vejen frem. Tallene ser fine ud, folk følger i virkeligheden nye regler i en hidtil uset regel-virkelighed. Eller hvad? Vi gætter jo bare. Andet kan man ikke. 

Vi skal ikke vide alle detaljer. Og kun en promille af os har viden om virologi. Men det virker ærligt talt, som om det hele er gået helt, helt galt, når en politichef må pointere, at man ikke skal trække en skidende hund efter sig for at undgå en bøde på 2500 kroner. 

Vi går gerne i takt. Men vi vil vide hvorfor, om det hjælper - og hvor vi går hen. Ellers bliver vi allesammen til gigantiske røvhuller, der vogter på de andre og anmelder dem, hvis de står stille for længe. Og på det tidspunkt står fællesskabet ikke til at redde. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
85 kommentarer
Vis kommentarer