Annonce:
Annonce:

Joachim B.: Hjælp indvandrere i arbejde for 70 kroner i timen

300 flygtninge på vej ind i Danmark på den sønderjyske motorvej i 2017.
300 flygtninge på vej ind i Danmark på den sønderjyske motorvej i 2017.
Annonce:
Følg Opinionen

Joachim B. Olsen. Medlem af Liberal Alliance.

 

Der lød et ramaskrig, da Andreas Kamm som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp for et par år siden foreslog en indslusningsløn for flygtninge og indvandrere.

Fagbevægelsen var helt oppe i det røde felt. Hvad bildte han sig ind at underbyde de danske overenskomster?

Jeg vil gerne rose Andres Kamm for hans mod. Og så vil jeg erklære mig 100 procent enig! Vi har brug for nytænkning for at fremme integrationen. En indslusningsløn på 70 kroner kunne være en glimrende start.

Som ny udlændinge- og integrationsordfører for Liberal Alliance vil jeg ikke bilde nogen ind, at der findes lette løsninger på integrationsproblemerne i Danmark. Det er et komplekst problem, som koster samfundet dyrt. Finansministeriet anslår, at ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster 36 milliarder kroner om året. Det skyldes blandt andet, at beskæftigelsesgraden er ekstrem lav.

Annonce:

Vi har lige set nye tal, som viser, at flere flygtninge og indvandrere kommer i job. Og det er godt! Men vi er slet ikke i nærheden af at være i mål. 47 procent af de personer, som i dag er på kontanthjælp, har en ikke-vestlig baggrund. For ægtepar er tallet helt oppe på 90 procent.

Det er både ulykkeligt for den enkelte, og det er skadeligt for integrationen. For vi ved, at arbejdsløshed er roden til meget ondt.

Jeg er enig med Andreas Kamm og andre interessenter i, at det er for svært at få fodfæste på arbejdsmarkedet for denne gruppe. Mange af disse personer har ikke kompetencerne til at oppebære en mindsteløn på fx 120 kroner. Og så får de bare ikke muligheden for at få en fod indenfor.

Annonce:

Vi må erkende, at den højt besungne danske model har vist sig ude af stand til at løse problemerne. Kombinationen af forsørgerstat og en fagbevægelse, som har været mere optaget af at forsvare egne privilegier end at løfte et samfundsansvar, har betydet, at alt for mange er meget langt fra arbejdsmarkedet. Der er sket mindre forbedringer i takt med, at man som udgangspunkt erklærer flygtninge for jobparate. Men det grundlæggende problem er, at adgangsbarriererne til arbejdsmarkedet er for høje – og det er der ikke blevet rykket på.

Derudover er der på politisk usikkerhed om integrationsydelsen, som er en kæmpe succes. Socialdemokratiet vil ikke svare på, om de vil fastholde integrationsydelsen, såfremt de får magten. Sammenholdt med at alle øvrige partier i rød blok ønsker at afskaffe integrationsydelsen, så står det lysende klart, at rød blok stadig er synonym med en slap udlændingepolitik.

En indslusningsløn på 70 kroner vil betyde, at indvandrere og flygtninge langt nemmere kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet og få jobs på restauranter, cafeer, biografer osv.

70 kroner er en fin startløn, og ikke mindst er det en effektiv vej ind på arbejdsmarkedet og ind i det gode selskab. Og det er det primære. Når først du er inde, så har du muligheden for at tilpasse dig det danske arbejdsmarked og lære den danske kultur at kende.

At kunne tjene sine egne penge og forsørge sig selv er alfa omega for en vellykket integration. Det lader sig ikke gøre lige nu, men jeg håber med tiden, at både fagbevægelse og magtbevarende politiske partier vil lytte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
124 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: