Hvorfor flytter liberalister ikke bare til Bahrain eller Somalia?

Kaare Dybvad. Medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, skriver om samfund, centrum, udkant og kultur.

Troede du, at alle danskere stod sammen i forargelsen over dem, der ulovligt sender deres penge i skattely i Panama?

Der tog du fejl. For ligesom de danske imamer har voldsomt svært ved at fordømme de ulovligheder, som TV2 afslørede i de danske moskeer, så har de danske liberalister lige så svært ved at sige fra over de ulovligheder, der løb over skærmen i DR’s dokumentar søndag.

Læs nu fx den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, der skriver at skattesnyderne bør: 'Foren jer i kampen for et fair og retfærdigt skattesystem, hvor borgere over i alt i verdenen kan beholde flere af deres egne penge - ligesom I selv kan.'

Eller hvad med det liberalistiske Danmarks førende intellektuelle, Otto Brøns-Petersen, der mener, at det i virkeligheden er synd for de rigmænd, der har snydt det danske samfund:

- De ting, jeg har set førhen, der har grunden nok så meget været at skjule deres formuer for deres kommende ekskoner og andre familiemedlemmer. Og så er der også nogle, der er bornerte over for at vise hvor mange penge, de har, siger han.

Selvom man blandt de ledende personer i det liberalistiske Danmark er dannet nok til at fordømme åbenlys kriminalitet, som Panama-sagen utvivlsomt er, så skal man ikke langt ned i geledderne for at finde opbakning til forbryderne. Mens den ene undskylder kriminalitet med at skatten er for høj, så mener den anden, at det simpelthen er rigmændenes eneste chance for at gemme pengene for deres familier.

Der var engang, hvor det at være borgerlig også betød, at man holdt sig til lov og ret. Sådan er det heldigvis for det meste stadig. Men hvis man tager ud på det liberalistiske overdrev, skal man ikke lede længe for at finde nogen, der er klar til at retfærdiggøre åbenlys kriminalitet, når bare det er liberalistisk motiveret kriminalitet.

Mange siger til de tungnemme imamer, at de burde flytte til et muslimsk land. Men vi kunne vel ligeså vel bede de liberalistiske forkyndere flytte til nulskat-lande som Bahrain eller Somalia. Der kan man leve helt uden at betale skat, og det er fuldt lovligt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
43 kommentarer
Vis kommentarer