Skål, det var fandme nogle store øjeblikke

Karen Bro. Chefredaktør på Ekstra Bladet, skriver om medier.

Pyha, nu er det heldigvis blevet medie-hverdag igen. Ikke at jeg tager afstand fra fest og kulør, tværtimod.

Men der er grænser selv i medie-bizz, og når kritiske journalister trækker i festtøjet og pludselig for åben skærm får en så underlig omgang med nyhedsstoffet, at man skulle tro, de alle sammen var på syre, så bliver jeg utryg ved situationen.

Ovenstående er egentlig ret godt skrevet om TV2’s dansevideo, som skulle have været en appetit-vækker til årskavalkaden ’De største øjeblikke’, men i stedet blev en lækkerbisken for shitstormerne på de sociale medier.

Men problemet er, at det ikke skrevet om den.

Ovenstående er et plagiat. Endda et selvplagiat. Jeg skrev det på denne plads i starten af januar 2014.

Det kommer nemlig ikke bag på mig og formodentlig heller ikke ret mange andre end Johanne Schmidt-Nielsen og Morten Østergaard, at de to store tv-kanaler synes, det er fedt på denne tid af året helt skamløst at pakke alverdens rædsler ind i noget lækkert fest-gear.

Men jeg medgiver de chokerede politikere, at der nok er skruet en tand op for løjerne i år.

I ’De største øjeblikke 2013’ blev grumme billeder fra stormen Bodils hærgen klippet sammen som en anden musikvideo til tonerne af det danske orkester Ulige Numres glade popsang ’Dansk Vejr’.

I år kom vi allerede før selve showet op i en anden liga, da terrorangreb og flygtningeproblematik udkom lækkert klippet til superstjernen Møs hit ’Lean On’.

– Jeg kan se på kommentarerne, at nogle mener, at traileren for TV2’s årskavalkade ’De største øjeblikke’ er ’smagløs’, ’upassende’ og sågar, at traileren opfattes som et forsøg på at gøre ’mord og terror til underholdning’. Intet kunne være fjernere fra vores intentioner, lød det fra TV2-redaktør Svend Rasmussen i en skriftlig begrundelse til Ekstra Bladet i denne uge.

Det er muligt, Svend Rasmussen, men det er ikke desto mindre det, I gør. Igen.

Hvor svært kan det være at se, at det ikke holder?

Når vi andre holder fest og er trukket i fint tøj og dansesko, sætter vi altså heller ikke en video på med død og ødelæggelse midt i det hele og siger ’skål, det var fand’me ellers nogle store øjeblikke i år, hva’?’

Nej, vi fester for at fejre livet og måske også blot for en stund at glemme den barske virkelighed.

Skil dog tingene ad. Ton rent flag, og lad det store underholdningsshow være ren fest og glæde. Og lad os så en anden dag få den barske kavalkade af alvorlige nyheder, som ramte os i det forgangne år. Gerne med perspektiv og nøgterne vurderinger hjulpet på vej af gode journalistiske værter.

Det er skræmmende, hvad der er sket i verden i dette år. Men det er egentlig også skræmmende, hvor lidt der er sket hos tilrettelæggerne på TV2.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Seneste i Plus