Annonce:
Annonce:

Chefredaktør lefler for kongehuset

Politikens chefredaktør Christian Jensen 'kaster sig i støvet' for kronprinseparret, skriver Kim Bach. Foto: Miriam Dalsgaard
Politikens chefredaktør Christian Jensen 'kaster sig i støvet' for kronprinseparret, skriver Kim Bach. Foto: Miriam Dalsgaard
Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, er åbenbart så benovet over, at kronprinsparret har taget afstand fra vold, mobning og andre ugerninger på Herlufsholm, at han kaster sig i støvet for Frederik og Mary.

Det skete i går i et indlæg i egen avis – organet for den højeste krænkelsesparathed.

'Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen,' lød det i første omgang fra kronprinsparret. Og hertil skriver Jensen henført:

'Udtalelsen er ikke båret af kongelig ophøjethed, men af medmenneskelig oprevethed. Her taler Danmarks kommende konge og dronning ikke ud fra deres institutionelle position. Her taler to dybt bekymrede og moralsk og følelsesmæssigt anfægtede forældre.'

Han fortsætter med - må man formode - skælvende underlæbe:

Annonce:

'Rektor på Herlufsholm valgte benægtelsens strategi, og han slap af sted med det. Indtil kronprinsparret meldte sig på banen. I huj og hast har kostskolens ledelse iværksat en uafhængig advokatundersøgelse, og senest blev forstanderen lørdag fyret.Ved at solidarisere sig med ofrene vender kronprinsparret magtforholdet på hovedet.'

Chefredaktøren er i bedste fald lidt tåget.

Problemet er, at der kun er to muligheder. Enten vidste Frederik udmærket, hvad der forgik fra hans omgangskreds og ignorerede det. Eller også vidste hverken han, fruen, hoffet eller PET noget som helst. Det sidste er næsten lige så slemt. Afstod de virkeligt fra at undersøge, hvad det var for et galehus, arvingerne skulle udstationeres i?

Chefredaktør Jensen kalder alligevel Frede og Mary for 'to dybt bekymrede og moralsk og følelsesmæssigt anfægtede forældre.'

En langt mere præcis beskrivelse af kronprinsparrets adfærd ville være skinhellig eller hyklerisk.

Sandheden er, at kongehuset har valgt den absolut nemmeste udvej, når man ser bort fra den helt uvejsomme, det ville være at tie helt stille. Den strategi ville blot have skabt vedvarende og voksende kritik.

Annonce:

Når Jensen tilsyneladende ikke kan se hverken hykleri eller skinhelligheden, selv når den bliver serveret på et sølvfad, kan det være fordi et længerevarende ophold i et så skinhelligt miljø som Politiken simpelthen slører blikket eller ligefrem medfører blindhed for skinhellighed.

Det, kronprinsparret i første omgang har valgt, er nemlig langt fra heroisk, idet vi må gå ud fra, at prins Christian er glad for sin nye skole. I modsat fald havde de næppe kunne få en bedre undskyldning for en hurtig udmelding.

Det er under alle omstændigheder den konsekvente reaktion. Og det kan da også stadig ende sådan, hvis passiviteten slider for meget på Marys hårdt tilkæmpede status som antimobbe-dronning. Da kan en udmeldelse ende med at blive den nemme udvej.

Det kan naturligvis også tænkes, at det royale ræsonnement har været, at Christians blotte tilstedeværelse på skolen, ville rette op på 450 års tradition for tørre tæsk. Lidt ligesom kronprinsens mange år i IOC har inspireret en masse slyngler til at gå i kloster. Nå nej.

Så blåøjede er de vel trods alt ikke på Amalienborg.

Annonce:

Der er imidlertid en udvej, som her skal stilles gratis til rådighed.

Sorø Akademi havde for mange årtier siden også sit at slås med, selv om akademiet altid har været mere civiliseret end Herluf. Men det virker som om, der er ryddet nogenlunde op i Sorø.

Skal prinserne og prinsesserne på kostskole, er det temmelig sikkert, at Akademiet nok skal levere den nødvendige særbehandling.

Når det gælder royale, er der altid statsgaranti for den slags.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
113 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: