Annonce:
Annonce:

Djøf - nu med stort D

Djøf proklamerer selv, at de gerne vil være mere kulturelle og teateragtige og har udarbejdet nyt - meget dyrt - logo. Til gengæld har de ikke rigtig andre idé'er, skriver Kim Bach. Foto: Djøf
Djøf proklamerer selv, at de gerne vil være mere kulturelle og teateragtige og har udarbejdet nyt - meget dyrt - logo. Til gengæld har de ikke rigtig andre idé'er, skriver Kim Bach. Foto: Djøf
Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Den øvre middelklasse udmærker sig på mange måder. Men den er sjældent særligt farverig eller ligefrem sprudlende.

Det vil den øvre middelklasses fortrukne fagforening nu gøre noget ved.

Djøf har skiftet det lille d i deres gamle logo ud med et stort D. Det lille j har fået fjernet prikken. Og f’ets tværstamme rækker ligesom lidt ud i den tomme luft.

Dette samt jordfarvede og gullige afstøbninger af deres nye visuelle identitet kan for tiden opleves på gigantiske billboards i Århus og København. Stilen minder lidt om magasiner og folderes design for en håndfuld år eller to siden. Og beskueren fornemmer da også, at f’ets tværstamme ligesom rækker ud efter og allerede næsten rører ved udløbsdatoen. 

Djøf proklamerer selv, at de gerne vil være mere kulturelle og teateragtige.

Annonce:

Som led i bestræbelserne på at skabe sig et nyt brand, søsætter fagforeningen også en række festivaler. Djøf Agenda skal sætte gang i debatten om arbejdslivet, og her taler vi altså ikke om det årlige Djøfstortion på Bornholm, der også går under navnet Folkemødet.

'Vi ville gerne tænke Djøf mere som en kulturinstitution,' lyder det fra reklamebureauet bag, der uddyber: ' (…) så søgte vi inspiration inden for kulturen, såsom teatrene, de mange musikscener osv. for på den måde tage Djøf et sted hen, hvor man vil tænke: ’Det vil jeg gerne opleve og være en del af’.'

Det virker som om Djøf vil gøre det samme for fagforeninger, som Uffe Elbæk forsøgte sig med i politik. Måske lige fraregnet bastskørter og sexgynger.

Om Djøfs nye festivaler skriver de:

'Djøf festival er en powerfuld perlerække af talks, samtaler og interviews.'

Herunder vil Svend Brinkmann – surprise! – fortælle om meningen med arbejdslivet. Ikke et ondt ord om Brinkmann; men der er næppe mange Djøf’ere, der ikke allerede har stiftet bekendtskab med den gode psykologiprofessors lommefilosofiske snusfornuft.

Annonce:

Ordet går også til 'to af tidens dygtigste digtere og poetry-slammere, som kaster krøllede perspektiver på livet og arbejdslivet.' Her kunne man måske have fortalt Djøf, at poetryslam allerede har flere år på bagen end deres gamle logo.

Til gengæld skaber Djøf maksimalt udslag på Uffe Elbæk-skalaen med intet mindre end et 'Lykkelab'.

'Lykkelab bryder de faste forestillinger og arbejder med præmissen: Alt er muligt! Her skal forventes filosofiske betragtninger og faglig begejstring.' BUM.

Tillad lige i den anledning et kort uddrag fra forordet til den canadiske filosof Harry G. Frankfurts bog 'Om Bullshit', skrevet af tidligere retorikprofessor og ekspert i at spotte snik-snak, Christian Kock: 'Det, der er særligt ved bullshit – i modsætning til både sandhed og løgn – er, at man ved at bullshitte egentlig ikke søger at påvirke modtagernes opfattelse af noget i virkelighedens verden'.

Man kan egentlig godt have sympati med, at pamperne i den gamle fagforening går og keder sig og gerne vil tilbyde deres medlemmer lidt fest og farver.

Annonce:

Men de kunne også have sparet de seks millioner kroner, arbejdet med det nye brand hidtil har kostet, og holdt sig til det, de forhåbentlig er gode til i virkelighedens verden.

På et spørgsmål om Djøf har nogle konkrete initiativer klar, svarer den administrerende direktør, Tomas Therkildsen, i Djøfbladet:

'Nej, vi idéudvikler lige nu, men har ikke egentlige nye projekter.'

Vi holder vejret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
32 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: