Annonce:
Annonce:

Hold øje med Lille Lars

Løkke bliver i tide og utide hyldet som den store samfundsarkitekt; men de fleste af hans på overfladen imponerende konstruktioner har vist sig at dække over massivt byggesjusk, skriver Kim Bach. Foto: Johanna Geron/Reuters
Løkke bliver i tide og utide hyldet som den store samfundsarkitekt; men de fleste af hans på overfladen imponerende konstruktioner har vist sig at dække over massivt byggesjusk, skriver Kim Bach. Foto: Johanna Geron/Reuters
Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Der er grund til at holde godt øje med den nye udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen. Ingen kan med større behændighed jonglere, trylle og gøgle med stort set hver eneste politiske mulighed, han kommer i nærheden af.

Det kunne jo alt sammen være meget godt, hvis ikke det så ofte var gået helt galt. Løkke bliver i tide og utide hyldet som den store samfundsarkitekt; men de fleste af hans på overfladen imponerende konstruktioner har vist sig at dække over massivt byggesjusk. Forleden tog Ekstra Bladets leder Løkke i lære og mindede ham om, at han spillede en afgørende rolle i at underminere sundhedsvæsnet, og at Forsvaret ikke mindst smuldrede på hans syv år lange vagt som statsminister.

Annonce:

Det ville også være synd at springe hans store svendestykke over. Kommunalreformen fra 2007 var reelt en spareøvelse, der ikke blot sikrede afhugningen af 10.000 sæt såkaldt varme hænder til fordel for centralisering, flere djøffere, kontrol og regneark. De små samfund var måske nok på sondemad. Men med nedlæggelsen af 400 skoler, 800 daginstitutioner, biblioteker og rådhuse blev der også sat prop i respiratoren. Løkke kan om ikke andet tage en stor del af vanæren for tilstandene i såvel udkant som vandkant.

En københavnsk bodega havde for år tilbage et skilt i vinduet.

'Dygtig tjener søges. Dog ikke for dygtig.'

Løkke ville nemt have snakket sig til tjansen. Men den stakkels værtshusholder ville efter kort tid om ikke dreje nøglen om, så sluge adskillige håndfulde af fortrydelsens bitre piller.

Dette og hans nye udenrigspolitiske sysler taget i betragtning giver grund til også at mindes hans eventyr med gas, gylle og status som Putins bedste ven.

Det hele begyndte med, at hans forgænger, Anders Fogh Rasmussen, var raget uklar med russerne ved at være lige lovlig imødekommende over for tjetjenerne. Det var ikke godt for eksporten, så da Løkke overtog nøglerne, skulle der en gang for alle ryddes op efter den for en sjælden gang principfaste Fogh.

Annonce:

Et halvt år efter sin tiltrædelse besøgte Løkke Putin og blev skamrost for - som det første land - at åbne for, at den russiske gasledning Nord Stream kunne løbe gennem dansk farvand. Mange advarede dengang mod Ruslands gryende stormagts-tilbøjeligheder. Men den russiske købekraft vejede tungere, og særligt landbruget længtes efter at sælge flere levende smågrise og yderligere accelerere omdannelsen af deres fædreland til en utæt gylletank.

Forfatteren Jens Høvsgaard har i bogen 'Spionerne, der kom ind med varmen' beskrevet, hvordan tidligere KGB- og Stasi-agenter skiftede uniformen ud med habitter og sammen med deres gamle kollega Vladimir Putin pressede, belønnede og manipulerede beslutningstagere i Sverige, Tyskland, Finland og Danmark helt op til statsministerniveau med henblik på at få godkendt Nord Stream-gasledningerne.

Forspillet omfattede for Danmarks vedkommende også genbegravelsen af den dansk-russiske enkedronning Dagmar i Peter og Paul-katedralen. Kongehuset lod sig rutinemæssigt udnytte af Rusland. Men det var Løkke, der bag om Folketinget sikrede Putin penge og energistrategisk indflydelse på europæiske og ikke mindst tyske politikere.

Hold godt øje med Lille Lars. Han er desværre langtfra ny i trafikken, og han kan samtlige trick fra vanvidskørsel til at få andre til at betale sine parkeringsbøder. Vi kan først for alvor sænke paraderne, når han er blevet kommissær eller kirkeminister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
57 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: