Annonce:
Annonce:

Mette doper sig med Tour-likes

Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Mette Frederiksen og dronning Margrethe har en ting til fælles. De jagter likes. Begge er de så forhippede på folkets digitale kærlighed, at de udviser stor begejstring for sportsgrene, der aldrig har raget dem en marguerit.

Til Margrethes ros skal føjes, at hun kun har krydret sin strøm af familiefotos fra Gråsten Slot med et enkelt billede af hende og søstrene. De sidder på række og geled og følger enkeltstarten på et stort TV, der kryber sammen under jagttrofæerne på væggen.

Anderledes er det med statsministeren. Hun afbrød sin ferie på Lanzarote og gav den fuld gas. Det kan umiddelbart virke underligt, når der endelig er lidt tid til familien og ikke mindst opladning af batterierne inden valgkampen.

Men doping er stærkt vanedannende – ikke mindst den politiske af slagsen, som skydes direkte i blodbaner og bevidsthed via likes på de sociale medier.

Annonce:

Der er ikke noget, der slår store sportsbegivenheder. De er den politiske dopings EPO. Så stærk en substans, at den overgår selfies med kongelige.

Det forhindrede dog ikke Mettes sikkert nu gennempryglede stab af SoMe-assistenter i at afsløre, at de ville ryste chefen en særligt potent cocktail.

I et opslag, der afslører, at statsministeren har bredere skuldre end vinderen af årets Tour de France, skriver hun - eller mere sandsynligt - en af de bemeldte assistenter:

- Godmorgen fra Paris. I går skrev Jonas Vingegaard dansk sportshistorie. Og hele Danmark hyldede ham og fejrede sejren.

Der blev så tilføjet:

- Og så lægger jeg kronprinsen i story.

At regibemærkningen straks efter blev slettet, viser i al fald, at det ikke var meningen, at Frederiksens følgere skulle få indblik i, hvordan den digitale doping bliver fremstillet.

Afhængigheden af digital doping på den politiske slagmark understreges yderligere af, at hun ikke bare overlod scenen til kronprinsen. Han var ellers til stede som et slags assisterende statsoverhoved.

Annonce:

Var det virkelig nødvendigt? Kunne hun ikke have givet Frederik hele det sociale mediefix? Han virker i det mindste oprigtigt optaget af cykelsport.

Men nej. Har en narkoman fået nålen tilstrækkeligt langt op i armen, bliver der ikke givet ved dørene. Slet ikke dope.

Den statsministerielle afstikker er det hidtil bedste eksempel på, hvor afhængige politikerne er blevet af stadigt stærkere stoffer.

Ministre og folketingsmedlemmer kan naturligvis stadig hente præstationsfremmende stimulans via traditionelle medier. Men her risikerer de tillige, at stofferne bliver hakket op med research og kritiske spørgsmål.

Det er åbenlyst, at politikere i stadigt større omfang vælger ufortyndede kanaler.

Spørgsmålet er, om det hårdt prøvede demokrati har særligt godt af digitalt dopede politikere, der gør sig til for vælgerne?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
240 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: