Annonce:
Annonce:

Privat-Fredrik og Woke-Frederik

Det er efterhånden svært at være Frederik, skriver Kim Bach. Foto: Jonas Olufson.
Det er efterhånden svært at være Frederik, skriver Kim Bach. Foto: Jonas Olufson.
Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Da Tour de France-feltet bragede afsted gennem danske marker og enge, sad Privat-Frederik og fulgte Magnus Corts udbrud i en af Kongeskibet Dannebrogs fine saloner.

Her ser man, at han i et anfald af uvant konsekvens har undladt at iføre sig et par af de onde sko fra ECCO. ECCO som fra april 2023 ikke længere må bære prædikatet kongelig hofleverandør. Privat-Frederik har i stedet valgt Nike. Nike som lader sine sko fremstille af Uighuer i Kina under ganske kummerlige forhold. Men det er åbenbart mere godhjertede sko. Moralske nok til de kongelige fødder.

Annonce:

Til gengæld sidder Privat-Frederik ombord på Dannebrog, der siden 1932 har tonset CO2 ud i atmosfæren. Nu fra to B&W Alpha dieselmotorer. Hvorimod Woke-Frederik nærmest er gået miljø-bersærk, når han i tide og utide optræder sammen med Dan Jørgensen og hans hockey-stav hos virksomheder, der tjener til dagen og vejen i pagt med klimaregnskabet.

Det er sikkert et anliggende hidrørende under nationens sikkerhed, om Privat-Frederik slubrer mælk i sig fra Arla. Men Arla er under alle omstændigheder stadig kongelig hofleverandør. Arla leverer også fetaost i de saudiske sharia-sheikers salater. Samtidig sønderbomber sauderne løs i Yemen, hvor de foreløbigt har dræbt op mod 400.000 af befolkningen. Det bekymrer så åbenbart ikke Woke-Frederik og hans til tider næsten regnbuefarvede australske hustru. Arla bevarer det fine prædikat.

Men lad det nu ligge, for nemt er det ikke. Når det gælder moralen og forargelsens skoleridt, er der altid en, der ridder på en højere hest. Sikkert også når moster Benedicte skal til ridestævne.

Annonce:

Vi vender lige tilbage til mosters kærlighed til heste. For når Woke-Frederik og Privat-Frederik med nogen ret kan anklages for hykleri på den høje klinge, skyldes det ene og alene, at han og fruen har valgt den aktivistiske vej i et futilt forsøg på at tilbyde undersåtterne såkaldt 'relevans'. Den unge generation, som i parentes bemærket nærmer sig de 60, er gradvist blevet mere og mere politiske.

Spørgsmålet er, om de ikke i stedet for at date tidsånden skulle have fulgt Margrethes eksempel. Bortset fra lidt klimafornægtelse er det stort set lykkedes Store M at sejle fri af politik. Hun har klogelig holdt sig til sine temmelig bredspektrede hobbyaktiviteter og almoderlige gajolpakke-visdom. Og det har rundt regnet tre fjerdedele af befolkningen kvitteret for med mere eller mindre helhjertet opbakning til den aparte konstruktion, vi kalder konstitutionelt monarki.

Den gamle har da også efter alt at dømme stillet Woke-Frederik tronstolen for døren, når det gælder Benedictes begejstring for heste. Det er nemlig ikke noget problem, at ECCO er storsponsor for VM i ridesport, når det afholdes til august, hvor søster Benedicte skal kaste royal glans over løjerne. Her kan hun så hygge sig med ECCO-ejer Hanni Toosbuy Kasprzak, der stadig kan pryde sig med sit ridderkors.

Annonce:

Her er det angiveligt stadig Margrethe, der svinger scepteret. Ikke noget moralsk morskab her.

Langt klogere er det end kronprinseparrets skiftevis dydsirede og makabre dans med tidsånden.Tidsånden som sikkert leverer et godt knald og et romantisk bryllup. Men som også efterlader sine bejlere som enkemænd og koner i en ikke al for fjern fremtid.

Alligevel vælger Woke-Frederik at bryde med familietraditionen og stakkels Privat-Frederik skal virkelig til at stramme de moralske balder, hvis han skal holde trit med Woke-Frederik. Det bliver en fest.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
70 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: