Annonce:
Annonce:

Royalwashing af Ruslands venner

Kronprinsparret har åbenlyse vanskeligheder med at navigere i boykotten og støtter  virksomheder, der arbejder i Rusland - bl.a. som her ved at deltage i det Rockwoll-støttede SailGP i Københavns havn. Foto: Jon Buckle for SailGP
Kronprinsparret har åbenlyse vanskeligheder med at navigere i boykotten og støtter virksomheder, der arbejder i Rusland - bl.a. som her ved at deltage i det Rockwoll-støttede SailGP i Københavns havn. Foto: Jon Buckle for SailGP
Annonce:
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Lørdag lykkedes det kronprinsparret at trumfe deres i forvejen imponerende præstationer i dobbeltmoralens ædle kunst.

Samme dag stod en snes demonstranter lidt tilbagetrukkent foran Rockwools stort anlagte sejlstævne SailGP i Københavns Nordhavn og bevidnede det royale rekordforsøg.

De havde taget opstilling foran en betonbygning med deres bannere og blågule ukrainske flag. Flere af dem havde taget deres børn med.

Lidt derfra havde politiet udkommanderet en næsten lige så talstærk styrke iført skudsikre veste.

Den lille flok holder fast i deres stille protest mod virksomheder, der fortsætter deres aktiviteter i Rusland.

Det gør de, selv om de sikkert godt ved, at der ikke rigtig længere er nogen, der løfter specielt mange øjenbryn i anledning af, at Rockwool ligesom ECCO har valgt at holde dampen oppe i det gamle imperie mod øst.

Annonce:

Den anerkendte Yale liste, der rangerer de virksomheder, der har valgt at fortsætte trods bomberegnen over Ukraine, har givet begge danske virksomheder et flot D. Kun virksomheder med det højeste prædikat F har ligefrem øget investeringerne i Putins kejserrige.

Det kan godt være, at demonstranterne vejrede lidt morgenluft, da selveste kongehuset fratog ECCO retten til at kalde sig kongelig hofleverandør. Her gik de kongelige – godt nok hårdt presset af folkestemningen – så langt for sagen, at de dermed brød med alle traditioner og ligefrem blandede sig i dansk udenrigspolitik.

Men den lette brise skulle i stedet snart fylde sejlene på de smukke katamaraner. Sejlsportens Formel 1. For ombord på den danske båd sad kronprins Frederik og på den australske sørgede hans tasmanske hustru, Mary, for den særlige royale magi, der giver evig medvind, ligegyldigt hvor gigantisk hykleriet er. Rockwool fik sin royalwashing.

Egentlig burde demonstranterne vide bedre. Men nogen af dem er måske flygtninge og kender endnu ikke til kongehusets eventyrlige slingreture.

Annonce:

For først fik kronprinsparret henført ros, da det endelig lykkedes dem at få hevet ungerne ud af Herlufsholm Kostskolen, der har brugt de sidste fire fem hundrede år på at forfine en mobbe- og voldskultur, som ikke 100 procent resonerede med kronprinsesse Marys hårdt tilkæmpede rolle som de svages beskytter.

Men der var stadig sten på vejen, der truede det høje moralske læs, de efterhånden havde fået høstet og stablet. Og der røg så ECCOs fornemme prædikat.

Om de mente, at ECCO havde siddet længe nok i gabestokken, eller ECCO har lovet prinsesse Mary en ny ridehest er uvist; men for ikke meget mere end en uges tid siden, var det åbenbart glemt. Der var ECCO hovedsponsor for VM i ridning.

En ting er, at Margrethes søster er protektor for det største hestehalløj nogen sinde på dansk jord. Mary kunne heller ikke holde sig væk, og så blev der ellers drysset tryllestøv ud over ECCO igen.

Annonce:

”Kronprinsesse Mary, der selv er ivrig dressurrytter, fulgte søndag med stor indlevelse (…) Nervepirrende minutter, hvor det på kronprinsessens ansigtsudtryk var tydeligt at se, at det næsten var for spændende at se på,” kunne Billedbladet med vanlig ærefrygt erfare.

Det er muligt at demonstranterne troede, at kongehuset havde taget en moralsk beslutning med ECCO. Men nej. Det var bare begyndt at gøre lidt ondt i populariteten. Og det er trods alt for morsomt at være til ridestævne.

Og sejlsport er jo også fantastisk og leverer forrygende billeder til Instagram. Så lev med det Ukraine-demonstranter. Og måske falder der også en fin ny båd af til prinsen. Og endnu en pruhest til prinsessen. Om ikke andet er rekorden i hus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
19 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: