Wokemetret var nulstillet i 100 dage

Det blev til 100 dage uden woke-raseri, så satte en ballet, en -far-t-shirt og en kage (på billedet EB's jubilæums-kagemand) en stopper for pausen. Foto: Jakob Boserup
Det blev til 100 dage uden woke-raseri, så satte en ballet, en -far-t-shirt og en kage (på billedet EB's jubilæums-kagemand) en stopper for pausen. Foto: Jakob Boserup
Følg Opinionen

Kim Bach, journalist og royal kommentator

Der gik næsten 100 dage. Så var det forbi, og alt virker nu, som om det er ved det gamle.

Selv om inflationen også spøgte lidt i krogene før Putins overfald på Ukraine den 24. februar, så raser den nu for alvor på varehylderne, den syder i benzintanken, mens friværdierne skrumper, forsvarsbudgetterne bugner og politikerne endelig med nogen ret kan bruge ordet 'historisk' – et udtryk, de ellers ynder at besmykke selv den mest ligegyldige justering af velfærdsmaskinens tandhjul med.

Når man ser bort fra afstemningen om forsvarsforbeholdet, som der stadig ikke rigtig er nogen, der kan forklare hverken uomgængeligheden eller vigtigheden af, har det hele nemlig været noget mere alvorstung, end vi er vandt til i de sidste 100 dage. Den nært forestående kollektive klimadød har fået næsten ligeværdige medspillere i form af krig og hårde økonomiske realiteter.

Til gengæld og netop derfor har vi i næsten 100 dage levet helt uden ophedede diskussioner om mexicanerhatte til universitetsfester og 'Den danske sangs' vistnok omvendt stigmatiserende blondhed.

Det blev også til 100 dage helt uden topchefer fra Danske Bank eller Mærsk, som tog hovedspring i tidsåndens lyselilla svømmepøl og kom op struttende af ungdommelig stolthed over at have hejst et regnbuefarvet flag side om side med en takket stjerne eller ligefrem pralende af at have ansat en transseksuel, selv om det sidste nok mest handlede om at dække over noget hvidvask for russiske gangstere i den tunge ende.

Men nu kører vi igen for fuld skrue. Bomber, landminer, stigende priser på mælk og gas må nu vige noget af pladsen for en aflyst forestilling på Det Kongelige Teater, hvor balletten Othello – selv om den vist var mod racisme ikke rigtig var det på den helt rigtige måde.

Det skvulpede lidt; men Danmark har som bekendt altid været et for lille et sprogområde til at diskutere ballet. Vi er mere til bagværk.

Og det var lige det, der skulle til. Hvad man må antage er undfanget i den kollektive bevidsthed hos smarte marketingfolk i det kapitalsfondsejede Lagkagehuset har åbnet for, at man fremover – dog vist nok først om et par måneder og via en ufærdig app – vil kunne bestille en 'kageperson' i stedet for en kagemand.

Og for nogle dage siden måtte Salling trække en t-shirt tilbage, med en tekst, der i et svagt øjeblik kunne antyde, at de østjyske købmænd havde planer om at genindføre patriarkatet. Det hele blev foreløbigt toppet af noget med en fest for nogle børn, der vist nok ikke måtte hedde indianerfest.

100 dages stilhed er nu afløst af helt normale tilstande i medierne her i allersidste øjeblik inden agurketiden, der traditionen tro indledes i næste uge.

Og det er godt nyt for landets nationalkonservative, der må have lidt af stærke abstinenser under de 100 dages wokefrie tilstande i medierne.

De har da også lignet narkomaner i kø efter metadon i deres iver efter igen at kunne spå nationens snarlige endeligt, når vi alle bukker under for woke-hordernes hærgen. Alt fra Pia Kjærsgaards i fornærmelse sammensnørede mund til Nikolaj Bøghs harmdirrende sideskilning er trukket frem af arsenalet for at forsvare nationen.

100 dage holdt vi. Nu stiger temperaturen heldigvis igen i wokemetret i takt med at ferievejret nærmer sig fra syd.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
82 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind