Åbenlyst skørt

'Konsekvensen af statsministerens standpunkt er vel nærmest, at man må forstå, at der har været en art embedsmandskonspiration om at tilbageholde information fra alle ministre,' skriver Leif Donbæk, der ikke tror på statsministeren. Foto: Ritzau/Scanpix
'Konsekvensen af statsministerens standpunkt er vel nærmest, at man må forstå, at der har været en art embedsmandskonspiration om at tilbageholde information fra alle ministre,' skriver Leif Donbæk, der ikke tror på statsministeren. Foto: Ritzau/Scanpix

Leif Donbæk, jurist, medlem af SF, skriver om politik, samfund og retsstof.

I dag er det netop kommet frem, at Mette Frederiksen angiveligt har forsvaret underigsminister Jeppe Kofods manglende ageren i sagen om vurderingerne fra Forsvarets Efterretningstjeneste af ISIS og børnene i Syrien med, at Kofod simpelthen ikke vidste det.

Det dumme embedsværk har simpelthen tilbageholdt en vigtig rapport fra ministerens bord, og ja ikke bare en, men ifølge statsministeren adskillige ministre har aldrig modtaget informationerne på deres bord.

Dette er lidt underligt. For som tidligere embedsmand og en, der kender en del embedsmænd rundt omkring, så er det min erfaring, at hvis en minister ikke ser helt essentielle dokumenter i en sag, der kører i månedsvis, så er det som regel, fordi ministeren har givet embedsværket det meget klare indtryk, at ministeren gerne vil holdes i uvidenhed.

Det giver også god mening. For som embedsmand vinder du sjældent point ved, at din minister ligner en klovn i et samråd, fordi vedkommende var dårligere orienteret om en sag, end de ordførere, der havde læst Ekstra Bladet inden mødet.

Og at det ligefrem skulle være noget, der var pågået simultant i flere ministerier? Det lyder godt nok vildt. Ja, konsekvensen af statsministerens standpunkt er vel nærmest, at man må forstå, at der har været en art embedsmandskonspiration om at tilbageholde information fra alle ministre.

Til dette må man blot sige, at hvis det skulle være rigtigt, så har det vel nærmest karakter af et statskup.

Og mon ikke det er noget frygteligt vrøvl. For selv om ideen om at man 'glemmer' at orientere ministeren om så vigtige dokumenter i månedsvis er sjov, så er den også åbenlyst skør.

Vores embedsværk er mange ting, men de er ikke inkompetente, og for så vidt angår at dække deres egen ryg ved at tilsikre, at det politiske niveau er orienteret, så er de til tider påpasselige grænsende til det fjollede.

Med andre ord. Jeg tænker, at statsministeren snart finder på en ny forklaring, alternativt skal der hjemsendes en del medarbejdere fra departementerne for tjenesteforseelse

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
229 kommentarer
Vis kommentarer