Dansk Folkepartis kaos-meldinger

Kristian Thulesen Dahl er hele tiden tvunget til at indlede et forsvar for sine løjtnanter, der har sagt noget dumt. Og forsvaret kører altid efter samme opskrift, skriver Leif Donbæk. Foto: Ritzau Scanpix
Kristian Thulesen Dahl er hele tiden tvunget til at indlede et forsvar for sine løjtnanter, der har sagt noget dumt. Og forsvaret kører altid efter samme opskrift, skriver Leif Donbæk. Foto: Ritzau Scanpix

Leif Donbæk, jurist, medlem af SF, skriver om politik, samfund og retsstof.

Dengang Mor Pia var ved roret, vidste alle, hvorledes politikken blev udformet.

Det forekom som regel velovervejet, der var ofte tænkt over konsekvenser, selv med de mere ekstreme forslag. Med enkelte undtagelser var man generelt ret god til at ramme 'folkestemningen'. Om end man hvert år hen over sommeren sendte lidt 'prøveballoner' op, så var man også hurtigt til at efterlade dem i glemslen, hvis de ikke lige fangede an.

I dag forekommer det som udefrastående mere kaotisk, hvordan Dansk Folkepartis politik bliver til.

Nedenstående 'formel' har dog været anvendt så ofte, at man omtale det som Dansk Folkepartis modus operandi. Man kunne kalde formlen 'bøvs-på-facebook-bliver-til-politik-modellen'.

For det forekommer, at politikken nu om dage primært bliver udviklet ved bøvs og ikke ved fokusgrupper. Kristian Thulesen Dahl forekommer at være i en alvorlig konkurrence med Jakob Ellemann-Jensen om titlen som mest rådvilde partileder. Ja, det forekommer næsten, at hvor Ellemann-Jensens problem synes at være, at han ikke mener det samme som sit parti, så er Thulesen Dahls problem, at han ikke rigtigt selv nogensinde har ment noget.

Det var altid Pias job, det der med holdningerne. Med hende 'væk', bliver han afhængig af løjtnanternes 'politikudvikling'. Og her går slagets gang nu om dage cirka således:

Martin Henriksen siger noget uigennemtænkt og som oftest åbenlyst idiotisk på et socialt medie - som regel facebook. Søren Espersen bakker op - oftest på Twitter.

Espersens indsats er tit at gøre' udspillet' 14 procent dummere i et par lidt for hurtige og faktaresistente tweets.

Kristian Thulesen Dahl eller en proxy i Dansk Folkepartis ledelse er følgelig tvunget til at indlede et forsvar for sine løjtnanter. Og forsvaret kører altid efter samme opskrift:

Det Martin og Søren mente, var noget ganske andet, end I ondskabsfulde kommunistjournalister, såsom Tom Jensen og Jarl Cordua, citerer dem for. Og tittebøh! Pludselig er en 9% mindre idiotisk udgave af Martin Henriksen hjerneprut blevet til officiel Dansk Folkepartis politik.  

Måske - og jeg ved godt, det her er revolutionærende politisk teori -  kunne vejen ud af krisen for Dansk Folkeparti være at begynde med at udvikle politik på en mere struktureret facon. For er den store forskel på Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti ikke hovedsagligt, at hvor Pernille Vermund har fået styr på sin klon af Martin Henriksen (Mette Thiesen), så kæmper Thulesen Dahl stadig for at kontrollere kaos.

Men på den anden side - som venstrefløjser - så er det nærliggende blot at notere sig, at hver af de her tossemeldinger splitter hele blå blok 19 % yderligere ved hvert gennemløb af forløbet.

Måske er det slet ikke så tosset med en Martin Henriksen i den offentlige debat.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
38 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen