Forbyd ikke sexdukker, fordi de er klamme

'Ingen ved, om det vil virke sådan, at det presser flere pædofile til at begå overgreb, eller om det modsat vil få pædofile til at afholde sig for at begå overgreb,' skriver Leif Donbæk om sexdukker til pædofile. Foto: Joachim Ladefoged
'Ingen ved, om det vil virke sådan, at det presser flere pædofile til at begå overgreb, eller om det modsat vil få pædofile til at afholde sig for at begå overgreb,' skriver Leif Donbæk om sexdukker til pædofile. Foto: Joachim Ladefoged

Leif Donbæk, jurist, medlem af SF, skriver om politik, samfund og retsstof.

Danmark har mange problemer. Men selvfølgelig har Folketinget ikke nok i at løse problemer, de faktisk ved, er problemer. De skal også i gang med at løse ting, ingen aner om er et problem.

Således vil man nu forbyde dukker, der ligner børn, fordi det er noget med pædofile.

Ingen ved, om det vil virke sådan, at det presser flere pædofile til at begå overgreb, eller om det modsat vil få pædofile til at afholde sig for at begå overgreb.  Men forbydes skal det alligevel. Man kalder det et forsigtighedsprincip.

Der er noget forskning fra Australien, men ifølge forskerne selv, er det mildt sagt uklart, hvad de egentligt kan konkludere. Dette til trods, er man her i Danmark alligevel klar med forbudshammeren.

Det er deprimerende og skyldes som så mange gange før, at Folketinget bytter rundt på, hvad de personligt synes er klamt, og så hvad der faktisk skader nogle borgere, og derfor måske bør forbydes.

Det, de fleste politikere glemmer, og som jeg hvert år forsøger at lærer de jurastuderende, jeg uddanner på Københavns Universitet, er, at lovgivning betyder noget. For når politikerne laver et forbud, så skal de forstå, at i yderste konsekvens, så rykker politiet ud med trukne håndvåben. Ja, det er netop konsekvensen, som alle forbud skal måles op i mod.

Er vi klar til - for at forbyde XY eller Z - at sende poltiet ud med masker og maskinpistoler for at spærre en borger inde for overtrædelsen? Hvis ikke vi kan svare ja til det, skal vi ikke gøre det ulovligt.

Når vi i en sag som med sexdukkerne ikke aner, om det vil virke eller ej, så er det unødigt indgribende at forbyde, alene fordi politikerne finder det klamt.

Der er mange ting, som er klamme. Undertegnede finder såmænd også ideen om børnesexdukker klam, men det gør altså ikke, at jeg er klar til at sende politiet ud og hente de, der bestiller en dukke hjem.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
59 kommentarer
Vis kommentarer