Annonce:
Annonce:

Løgnen værre end forbrydelsen

'Nu skal Konservative forklare danskerne, hvordan løgn er belvet en konservativ dyd,' skriver Leif Thomsen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
'Nu skal Konservative forklare danskerne, hvordan løgn er belvet en konservativ dyd,' skriver Leif Thomsen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

'It's never the crime, it's the cover up.'

Eller: 'det er aldrig forbrydelsen, det er cover-uppet' på danglish. Det er en nærmest klicheagtig kommunikationsfrase om, hvordan selv ret banale sager kan blive alvorlige, hvis magthavere begynder at lyve om dem.

Og ofte er klicheen sand.

Senest eksemplificeres det ved historien om statsministerkandidat og efter danskernes seneste udsagn endda den mest troværdige af slagsen, Søren Pape, og i anden række hans mand.

For sagen, som Ekstra Bladet dygtigt har forfulgt, handlede oprindeligt om, at Søren Papes mand åbenbart jævnligt overdriver egne bedrifter og netværk. Ikke noget galt i det, vi har alle været der en fredag aften i baren, når den vi ville imponere, se sød ud, eller fremstille os selv som interessante over en stille Tuborg med en rød aalborg som sidevogn.

Annonce:

Udfordringen kommer ej heller, når Søren Pape ukritisk videreformidler partneres bedrifter til den undrende offentlighed. For det er helt i orden at være stolt af sin partner, også uden at kræve dokumentation for alle påstande.

Nej, den ryger af sporet, når Ekstra Bladet konfronterer Pape med løgnene og han gang på gang alligevel fastholder. Den seneste af historierne  handlede oprindeligt om, hvordan hans mand var nevø til en tidligere politiker, og siden om hvorledes at manden var af jødisk tro, i hvert fald i sin barndom – men det ender nu med at handle helt og aldeles om Søren Pape.

For også her burde Pape have fået rene linjer, i stedet blev han ved med at tale udenom, og muligvis lyve direkte, samt vel nærmest sammenligne Ekstra Bladet med nazister ved beskylde avisen for at 'registrere jøder', og nu går det ikke længere.

Pludseligt handler sagen ikke om, at hans partner godt kan lide at pynte lidt på sandheden for at gøre sig til, men om at en dansk statsminister med forsæt har vildledt befolkningen, og besynderligt nok ikke om noget vigtigt.

Annonce:

Så igen er løgnen blevet værre end forbrydelsen, og Konservative skal nu forklarer danskerne, hvordan løgn er blevet en konservativ dyd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
71 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: