Moral er godt, DF’s moral er dobbelt så god

DF's Hans Kristian Skibby ønsker at vide, om Frankrig har overholdt menneskerettighedskonvention - lidt et selvmål af en DF'er, synes Leif Donbæk.
DF's Hans Kristian Skibby ønsker at vide, om Frankrig har overholdt menneskerettighedskonvention - lidt et selvmål af en DF'er, synes Leif Donbæk.

Leif Donbæk, jurist, medlem af SF, skriver om politik, samfund og retsstof.

I dag har Ekstra Bladet (endnu engang) en fascinerende artikel. Eller forstå mig ret, selve artiklen er ikke specielt opsigtsvækkende, det handler om en dansker, der er blevet idømt en fængselsstraf i Frankrig, og det er der vist ikke så kompliceret.

Vi taler om en lastbilschauffør, der er blevet stoppet på vej mod nord med 987 kilo hash i lasten

Det fascinerende er imidlertid Hans Kristian Skibby, medlem af Folketingets Retsudvalg for Dansk Folkeparti, der i denne anledning udtaler, at han nu vil undersøge om Frankrig har brudt 'basale rettigheder' og i den forbindelse vil han have Justitsministeriet til at tage affære.

Det er en ganske fascinerende udmelding henset til, at de to eneste slags 'basale rettigheder', som Danmark kan gøre gældende overfor Frankrig, enten er fremkommet via EU eller mere realistisk via Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Ja, kære læser, du læste rigtigt. Dansk Folkeparti vil nu til at påkalde sig, det de vist normalt kalder overnationalt smagsdommeri. Overfor Frankrig.

De vil altså anvende den internationale konvention, som de selv ønsker, at Danmark udtræder af, til at træde Frankrigs nationale suverænitet under fode, som de vist plejer at formulere den slags.

Dobbeltmoralen er kvalmende.

For denne sag er jo netop et eksempel på, hvorfor Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU er vigtige for en småstat, som Danmark. For når danskere kommer i knibe uden for grænserne, så rækker vores indflydelse, som 'lille Danmark' ikke langt – men når den indflydelse bakkes op af EU’s ministerråd, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, EU Domstolen, NATO og lignende forpligtigende internationale samarbejder, så kan selv lille Danmark gøre sig gældende.

Med andre ord. Måske Dansk Folkeparti, skulle overveje om de virkeligt tjener Danmarks bedste ved at få Danmark ud af alt forpligtigede samarbejde – for det er jo således, at det, der forpligtiger lille Danmark, også forpligter de store.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
69 kommentarer
Vis kommentarer