Annonce:
Annonce:

Når nu Støjberg tilgives...

Jesus ville være stolt af Pape og Elleman, mener Leif Donbæk, men hvad om de borgerlige partiledere og tilgav andre krimimelle lige så hurtigt, som de har tilgivet Støjberg. Foto: Jens Dresling
Jesus ville være stolt af Pape og Elleman, mener Leif Donbæk, men hvad om de borgerlige partiledere og tilgav andre krimimelle lige så hurtigt, som de har tilgivet Støjberg. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

Højrefløjens statsministerkandidater har meldt ud, hvorvidt rigsretsdømte Inger Støjberg kan blive minister i en regering under deres ledelse. Og de siger samstemmende, at det kan hun fint, for hun har jo udstået sin straf.

Det er kristen tilgivelse, der vil noget. Jesus ville være stolt af Pape og Elleman. For Inger Støjberg er jo for kort tid siden idømt ubetinget fængsel for overtrædelse af reglerne i lige præcist det job, de nu indirekte tilbyder hende.

Og at de begge tilbyder hende det i kampen om at være højrefløjens statsministerkandidat, kan man vist ikke være i tvivl om.

Annonce:

Men det er jo også fantastiske nyheder for sådan en socialisttype som jeg. For hvor er der dog mange af mine venner fra opvæksten på Blågårds Plads, der fik deres liv sat på en helt forkert kurs tidligt, fordi en enkelt fejl gav dem en straffeattest, som blev hængende i 5 år.

For som det er i dag, så er du udelukket for ganske mange af de jobs, som ellers kan søges af unge knægte uden uddannelse og med lidt for meget krudt i røven. Og det betyder, at hvis du bliver snuppet for en dumhed, så kan du hurtigt ryge ud af en helt forkert livsbane, fordi en masse døre lukker sig for dig.

Men når det nu åbenbart er højrefløjens nye politik, at man under et år efter en alvorlig ubetinget fængselsdom, kan varetage det samme hverv, man blev dømt for at vanrøgte, så må det jo også betyde, at de har skiftet standpunkt på den almindelige straffeattest. Og selvom jeg måske synes, de er lige lovligt lempelige i, hvor lang tid en plet skal sidde på straffeattesten efter så grov kriminalitet, så kan vi nok finde hinanden et sted på midten.

Så jeg ser stærkt frem til lovforslagene, der vel kommer væltende om lidt.

Annonce:

For det er vel ikke således, at det kun er veninden fra de finere københavnske, saloner der skal tilgives hurtigt?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
88 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: