Når socialdemokrater hævder, de bliver mobbet

En ballon af særlig rådgiver for Mette Frederiksen, Martin Rossen, udstyret med crack-pibe og Mette Frederiksen-handskedukke dukkede op til Trump-demo på Kongens Nytorv. 'Mobning' påstår socialdemokrater. Foto: Rasmus Flindt
En ballon af særlig rådgiver for Mette Frederiksen, Martin Rossen, udstyret med crack-pibe og Mette Frederiksen-handskedukke dukkede op til Trump-demo på Kongens Nytorv. 'Mobning' påstår socialdemokrater. Foto: Rasmus Flindt

Leif Donbæk, jurist, medlem af SF, skriver om politik, samfund og retsstof.

Alle ved det egentligt. De, der bestemmer mest, er også de, der er mest parate til krænkelse. Til trods for at man egentligt skulle tro, at den store elefant på savannen ret beset burde have overskuddet til at tænke  pyt', så forholder det sig ofte modsat.

Vi har senest set det eksemplificeret med Mette Frederiksens såkaldte 'stabschef' Martin Rossen, som har en rolle, vi ikke rigtigt kender i Danmark, Socialdemokraterne kalder ham særlig 'rådigiver' (til trods for at han både formelt og uformelt vist bestemmer mere end de fleste ministre – ikke meget 'rådgiver' over det).

Her har Radio 24syvs satireprogram 'Den korte Radioavis' indkøbt en Trump-agtig ballon af ham, hvilket har fået Rossen/eller en anden med instruktionsbeføjelser over både det 'uafhængige' medie Pio Pio og Socialdemokratiets folketingsgruppe til at gå balalajka.

Det er mobning, må man forstå på chefredaktøren fra det 'uafhængige' Pio Pio. Chefredaktøren kender vi i øvrigt også fra den just overståede valgkamp, hvor han var opstillet til Folketinget for Socialdemokratiet.

Ifølge Folketingsmedlem Rasmus Stoklund fra samme parti er der tale om en perfid happening mod en embedsmand, der ikke har mulighed for at forsvare sig. Og ifølge hans politiske ordfører, Jesper Petersen, i Politiken, så er Martin Rossens stillingsbetegnelse vist mere eller mindre det bedste, der er sket for demokratiet i nyere tid, og det er bare de dumme medier, der ikke forstår det.

Undertegnede har beskæftiget sig med politik i et par årtier efterhånden, har en uddannelse i en af de klassiske forvaltningsdiscipliner og forstår derfor godt, hvad de dumme journalister ikke forstår.

Nemlig: Demokrati er, når socialdemokrater bestemmer. Og hvis socialdemokrater bruger skattepenge på at ansætte flere socialdemokrater, så er det ekstra demokratisk! Og hvis satire omkring magthavere er, som alle ved, mobning, så er der her tale ekstra-ond-dum-udemokratisk-mobning!

Ja, man fristes, næsten til at kalde det 'nasty'!

Eller også har journalisterne ret, og socialdemokraterne skulle tage en slap-af-pille og udvikle lidt hård hud. For på nuværende tidspunkt forekommer de mere krænkelsesparate end en kandidat i kønsstudier.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
17 kommentarer
Vis kommentarer