Annonce:
Annonce:

Politikerlede 2022-style

Karen Ellemann var ikke længe om at bidrage stort til politikerleden i Danmark, skriver Leif Donbæk. Arkivfoto
Karen Ellemann var ikke længe om at bidrage stort til politikerleden i Danmark, skriver Leif Donbæk. Arkivfoto
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

Den overståede valgkamp var på mange måder historisk. Oven på den mest tumultariske folketingsperiode siden Anden Verdenskrig. Der har været krig i Europa, pandemi og en verdensomspændende energikrise. Det har været besynderligt fra start til slut.

Og dagene efter valget har til fulde fortsat med at levere udviklinger, der ville være for urealistiske til at blive trykt som skønlitteratur, med mindre vi var i en kategori som science fiction.

Især to situationer stikker ud. 

Annonce:

Først så har en af dronningerne af forargelse over andres adfærd, Nye Borgerliges Mette Thiesen, åbenbart i længere tid tilladt sin kæreste at chikanere en medarbejder i Nye Borgerlige. Dette kulminerede med et - sidenhen - politianmeldt overfald til partiets valgfest. Mon det er den slags, som partiboss Pernille Vermund taler om, når hun forklarer, at Nye Borgerlige vil gøre det anderledes end 'de etablerede partier'?

Politikerleden fik næring allerede på valgnatten. Det må næsten være en slags rekord.

Og siden har vi så fået en sag, der fulde viser, hvad stof politikerlede i 2022 er bygget af.

Karen Ellemann, den ældste i politikerdynastiet Ellemann, valgte åbenbart i august, at søge et job. Så langt så godt, det skal hun selvfølgelig have lov til.

Men når vi nu føjer til ligningen, at valget på det tidspunkt reelt var udskrevet med Radikale Venstres sommer-kamikaze melding, og at jobbet Ellemann den ældre søgte, var som chef for en organisation hun i 2013, i et i øvrigt virkeligt morsomt debatindlæg,  bl.a. omtalte således:

Annonce:

'I min tid som minister for nordisk samarbejde var det en velkendt vittighed, at forskellen på en kamel og Nordisk Råd er, at en kamel kan knokle i 14 dage uden mad og drikke, mens Nordisk Råd kan spise og drikke i 14 dage uden at udrette noget nævneværdigt... Den samlede pris for de to nordiske kaffeklubber er på lige knap 1 mia. kroner.'

Men nu må vi forstå, at det er en meget anden organisation, hun skal være chef i. Som svar på hvad der har ændret siden 2013, siger Ellemann:

'Nogle af de ting, man konkret gik i gang med at ændre, var nogle af de forretningsgange, der var med nogle resolutioner, som cyklede rundt år efter år. Man gik simpelthen ind og effektiviserede på meget af det. Og det synes jeg var godt.'

Kortere sagt: Lidt ændring af forretningsgange gør, at man ikke længere spilder en milliard og ikke længere skal gøre, som hun afsluttede indlægget i 2013:

'Derfor skal vi nedlægge det nuværende Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd – farvel til Nordens papirtiger nr. 1.'

Det er åbenlyst vrøvl. Karen Ellemann er formodentligt blevet mere lokket af den ganske fornuftige løn og den lange udsigt til tilbagevenden til ministertaburetter, og det er da helt fair.

Annonce:

Men vær nu ærlig om det, og sig det som det er, Karen, at du har pisset på vælgere. Vi er ikke dummere end at vi godt kan gennemskue det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
17 kommentarer
Vis kommentarer