Annonce:
Annonce:

Sæt tempoet ned, Christiansborg

'Christiansborg er nødt til at sætte tempoet ned. Indse at processer tager tid,' skriver Leif Donbæk. Foto: Linda Johansen
'Christiansborg er nødt til at sætte tempoet ned. Indse at processer tager tid,' skriver Leif Donbæk. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

Vores politikere går ned med stress på stribe. Jacob Mark, Alex Vanopslagh og Jakob Ellemann-Jensen er de højst profilerede, men langtfra de eneste. Tidligere har en undersøgelse vist, at  4 ud af 10 politikere i folketinget har døjet med alvorlige stress-symptomer.

Det er skræmmende tal, og som advokat er det desværre tal, jeg har set før. Vi har i årevis i advokatbranchen haft lignende tal. Men hvor vi i Advokatbranchen snakker om løsning og gør oprør mod debitieringskrav og forlader de usunde arbejdspladser, så har Christiansborg bare sat tempoet op og øget krydspresset på politikerne.

Annonce:

Bevares, covid-19 var en særlig periode og svær at sætte på formel. Men det er efterhånden lidt tid siden, og tempoet er også nu højere end før covid-19. Forhandlinger går stærkt, høringer går stærkt, og lovforslag presses igennem i et tempo, hvor ingen kan nå at læse eller forholde sig seriøst til konsekvenserne af det, der vedtages.

Stress kommer, når vi føler at vi ikke slår til. Når selv vore bedste indsats ikke er nok til at levere nok, til hverken arbejde, familier eller de andre, der trækker i os.

Og det er, hvad der sker på Christiansborg i disse år. Tempoet bliver sat op, så ingen kan nå at læse det, der skal læses, ingen kan nå at være velforberedt nok, så tingene sjaskes igennem, og interessenterne og baglandet bliver skuffede og sure – imens journalisterne med rette jagter politikerne for at gennemføre lovsjusk og fjollede regler. Samtidig har forsøget på at udføre et bare minimalt acceptabelt job gjort, at der ikke er tid til at være til stede på hjemmefronten, så også der bliver det til en fiasko. Det er usundt som bare fanden.

Annonce:

Løsningen er både svær og nem. Christiansborg er nødt til at sætte tempoet ned. Indse, at processer tager tid, at lovforslag ikke bør hastes igennem, og at det kan være ok ikke at kommentere på alt.

Det sidste er meget en personlig ting for hvert folketingsmedlem, men det første kan Folketinget selv beslutte. Hvis et flertal på tværs af partier nægtede siddende regeringer at behandle lovforslag med korte høringer, ja, hvis man sagde fra over for ideen om, at der altid er en akut brændende platform, så er det min klare overbevisning, at Christiansborg ville blive en sundere arbejdsplads.

Måske ville det i øvrigt også være sundt for Danmark, hvis vores politikere satte tempoet ned, tænkte mere over reglerne og indså, at mange ting bliver bedre ved at gøre det ordentligt i stedet for hurtigt.

For det eneste, det nuværende system gør, er at stresse vores politikere, skabe usikkerhed for vores borgere og skabe uendelige mængder af arbejde til advokater som mig, der - når reglerne er presset igennem - må gå til domstolene og få skabt klarhed i bunken af elendigt lavede regler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
26 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: