Annonce:
Annonce:

Støjberg og Sikandar har fortjent hinanden

De lever og ånder for, ikke at skabe løsninger, men at skabe splid og det er skadeligt for Danmark, skriver Leif Donbæk om Inger Støjberg og Sikandar Siddique. Foto: Jens Dresling/Annika Byrde
De lever og ånder for, ikke at skabe løsninger, men at skabe splid og det er skadeligt for Danmark, skriver Leif Donbæk om Inger Støjberg og Sikandar Siddique. Foto: Jens Dresling/Annika Byrde
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

Min gamle skolekammerat Sikandar Siddique, der i disse dage, slår sine folder i alternativet til Alternativet, er igen i vælten i disse dage. Denne gang fordi han har sendt sit forslag til en ramadansang ud på Folketingets 'Alle-mailliste' (ja, sådan en har de åbenbart!).

Hvis man er sådan en sød-type, der tænker, at man kunne lade tvivlen komme Sikandar til gode, og at det sikkert er ment oprigtigt og ikke som provokation, så forsvinder den tanke, når man ser at melodien er 'Der er et yndigt land'.

Og ikke overraskende, så replicerede Inger Støjberg selvfølgeligt dybt forarget, helt efter planen for tosseekstremist i den offentlige debat. Altså, den del af debatten, hvor man forlængst har forladt enhver kontakt med virkeligheden og realiteterne, og hvor alt blot handler om, på bedste identitetspolitiske facon, at signalere hvem der er mest 'ægte'.

Annonce:

Enten ægte humanist/grøn/rød/dansker/gade eller hvad ved jeg, eller hvem der er mest ægte anti-muslim/dansker/ anti-mellemøsten (som Sikander i øvrigt ikke stammer fra).

Det er en fjollet og destruktiv del af debatten. For den gør intet godt for Danmark, eller de problemer vi ganske reelt står overfor. Nej tværtimod.

Danmarks problemer er gennem tiden blevet løst ved, at selv de argeste modsætninger i Folketinget kunne snakke sammen, finde hinanden og gå i forlig.

Vi er landet hvor modsætningerne aldrig bliver for voldsomme, landet hvor vores konge gik frivilligt af, da vi var ved at være klar til demokratiet.

Og de her ekstremister fra begge sider af Folketinget gør alt hvad de kan for at rive det i stykker. Som når Zenia Stampe forklarer, at hun aldrig kunne drikke en øl med Rasmus Stoklund, da han åbenbart er for ond, i sine holdninger, til at være i lokale med på en rar måde.

Og det er simpelthen ikke godt nok.

Annonce:

Vores demokratiske tradition bygger på at vi skændes, så murerne skælver og bagefter får en øl på den lokale. På at vi kan være i lokale, også med vores modstandere, at vi ikke har opdelt landet (med få undtagelser) i områder, hvor den ene eller den anden fløj ikke er velkomne.

Og på at vi faktisk forsøger, at løse Danmarks problemer og ikke blot sende signaler om at vi mener 'det rette' ud på social medier.

Så ja, disse fanatikere og ekstremister fortjener hinanden. De lever og ånder for, ikke at skabe løsninger, men at skabe splid og det er skadeligt for Danmark.

Jeg håber, endog ganske meget, at Danskerne vil fortsætte med at stemme på de der søger samarbejdet og ikke de der søger splittelsen for enhver pris. Hvad fløj de så end måtte gemme sig på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
144 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: