Annonce:
Annonce:

Tillykke til Liberal Alliance

Tillykke til Liberal Alliance for at ophøre med at tro på, at skattelettelser kan kurere kræft, skriver Leif Donbæk. Foto: Claus fisker
Tillykke til Liberal Alliance for at ophøre med at tro på, at skattelettelser kan kurere kræft, skriver Leif Donbæk. Foto: Claus fisker
Annonce:
Følg Opinionen

Leif Hove-Donbæk, advokat

Liberal Alliance, den sultne liberale vagthund, der tidligere nærmest levede efter mottoet 'giv mig skattelettelser eller giv mig døden', er blevet voksen.

Det er i hvert fald svært at læse leder Alex Vanopslaghs tanker i anledning af deres landsmøde meget anderledes. Nu er man pludseligt bare interesseret i indflydelse, vil ikke være ultimativ, er for kongehuset og mener, at det er fint, at staten sanktionerer virksomheder for at handle med Rusland.

Alt sammen noget der ligger lysår fra tidligere tiders liberale tågesnak. For før var det vel nærmere, som et ledende medlem af Liberal Alliance engang sagde til mig i spøg på et værtshus, at andre i partiet næsten mente, at topskattelettelser kunne kurere kræft og forårsage fred i Mellemøsten.

Annonce:

Liberal Alliance er altså blevet alt det, som de i 'gamle dage' (for 5-10 år siden) foragtede og latterliggjorde, og for det kunne man måske godt lade en enkelt krads bemærkning feller to falde. Men det er ikke mit ærinde her.

Tværtimod er den bevægelse der pågår i disse år, hvor nu Liberal Alliance - og før dem Enhedslisten (og før dem SF) - pludseligt landspolitisk beslutter sig for at blive pragmatikere, der forholde sig til realiteten og ikke fantasien, et ubetinget gode.

For Danmark (og verdenen) er i oprørte vande og sagt lidt kontant, så er der måske plads til et par enkelte Jacob Haugaard-typer på yderfløjene, men ikke til 3-4 partier, hvis primære arbejde er utopi. Og lige som Pelle Dragsted har gjort et stort og rosværdigt arbejde med at få sit bagland til at indse dette (med varierende held, bevares), lige så forekommer det, at Alex Vanopslagh er ved at gøre de liberale Løvens-hule-liberale, til mere voksne og ansvarlige Mærsk-agtige typer.

Annonce:

Så herfra vil jeg benytte lejligheden til at ønske Liberal Alliance tillykke med at være kommet ud af Cepos-fundamentalismens kløer og velkommen til de voksnes rækker.

Danmark er kendetegnet ved at være blevet stærkt på baggrund af et samarbejdende folkestyre, hvor forskellige interesser søgte indflydelse, og prioriteterne fra Christiansborg derved blev (nogenlunde) afbalancerede. Det er en god ting, og det er også en god ting, at Liberal Alliance nu melder sig reelt ind i den kamp.

For de liberale tanker, som præsenteret af Liberal Alliance, er ikke uspændende, og der er meget tankegods og mange hensyn til virksomhedernes drift, som de vil kunne bidrage med, som den nuværende magtkonstellation ikke har nært inde på livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
58 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: