Ach, du lieber Folkeparti

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Forleden tweetede Dansk Folkepartis Marie Krarup:’Valgdebat på Esbjerg Gymnasium. Eleverne mener, at klimapolitik skal være allervigtigste prioritet! Ak ak’.

De fleste ved, hvad Marie Krarup synes, eleverne på Esbjerg Gymnasium skal mene er ’allervigtigste prioritet’. Men følte DF’eren virkelig en uventet skuffelse, har hun fulgt ret dårligt med.

For blot en måned siden viste en meningsmåling foretaget for Altinget og Jyllands-Posten, at 36 procent af vælgerne i dag mener, at miljø og klima er det vigtigste emne, når krydset skal sættes ved det kommende folketingsvalg. På blot et år er emnet sprunget fem pladser op til førstepladsen på listen.

Dermed har klimapolitik også overhalet udlændingepolitik i væsentlighed blandt danskerne.

Mens politikerne har travlt med at tale om ’paradigmeskifte’ i udlændingepolitikken, ønsker vælgerne snarere et paradigmeskifte i dansk politik som sådan.

I de senere år har to væsentlige erkendelser skullet gennemtvinges i dansk politik. Centrum-venstre-tilhængere har skullet sande, at ikke enhver fremmed er en ven, man bare ikke har mødt før, og de borgerligt og liberalt anlagte har skullet indse, at kloden er forgængelig.

Ifølge Esbjerg Gymnasium er vi åbenbart ved at være i mål med det første. Ellers ville eleverne vel anråbe udlændingepolitikken som umenneskelig med et krav om at lave den om. Eller på den anden side synes, at et paradigmeskifte i udlændingepolitikken er det ’allervigtigste’.

En skuffelse fra en DF’er over, at udlændingepolitik ikke længere anses som højeste prioritet ligner et vidnesbyrd om, at partiet ironisk nok ærgrer sig over at have fået anerkendt og gennemført sin politik.

Det står klart for de fleste, at global opvarmning er virkelig. Hedebølger, skovbrande, oversvømmelser, nedsmeltning med mere er en uomgængelig del af mediernes daglige bogholderiet over verdens gang a la den afmagrede isbjørn, klimafanatikere bliver ved med at afbilde på de sociale medier i en - i virkeligheden - kontraproduktiv indsats for den gode vilje.

I de seneste dage er det væltet ind med NemID-underskrifter på Borgerforslag.dk på et forslag om en dansk klimalov. Forslaget vil afsætte 5 milliarder kroner hvert år til klimatiltag i udviklingslande - oveni i de 16 milliarder vi allerede giver i udviklingsbistand. 

Selv borgerlige politikere går nu om dage rundt og siger ’grøn omstilling’. Som er det den politiske basars bedste og hurtigst omsættelige vare. Og snart vil de måske endda også have varen på hylden.

Det bemærkelsesværdige i at netop DF’eren Marie Krarup spiller ’Ach, du lieber Augustin’ i anledning af, at ungdommen finder klimaforandringer væsentligere end migrant-faren er, at hendes og partiets monomani, selve deres bonerthed og bedsteborgerlighed, forhindrer dem i at se, hvor anvendeligt det rent faktisk er for deres dagsorden. Hun er ikke ligefrem for kvik her, Marie Krarup. Så lad mig hjælpe dem med at se det store billede, som man siger:

Ungdommen meddeler, at de er mere bange for, at verden går under på grund af klimaet end på grund af migranter. Kendte Krarup sin besøgelsestid, ville hun svare, at global opvarmning er lig migranter. Hun ville stille sig op og sige, at Dansk Folkeparti i fremtiden agter at være Folketingets grønneste parti for at undgå en flygtningestrøm fra de varme lande. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
81 kommentarer
Vis kommentarer