Burka-forbuddet - vi må være en nation uden selvtillid

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Burkaloven er en fejl. Den er dårligt tænkt og ringe udført. Men værst af alt vil den formentlig også være kontraproduktiv.

Loven er det modsatte af, hvad Danmark bør være. Den er tvang. Den spejler vore modstanderes fundamentalisme.

Onsdag fik man så i bogstavelig forstand ’demonstreret’, at loven er så tåbelig, at kun reaktionerne mod den forekommer mere åndssvage.

Jeg tænker ikke så meget på, at en kvindelig politibetjent stod og krammede en niqabklædt demonstrant, og billedet ’gik verden rundt’, som det hedder. Det satte vel blot dansk ’nul-tolerance’ i perspektiv. En betjent bestemmer åbenbart selv, om hun synes de love, Folketinget vedtager, er værd at håndhæve.

Jeg tænker mere på, at mange til demoen foran Bellahøj Politistation åbenbart var seksuelle minoriteter. Transpersoner gik arm i arm med lovreligiøse mennesker, der i fald disse får deres kalifat, formentlig vil henrette seksuelle minoriteter som noget af det første.

Det var dertil bemærkelsesværdigt, hvor få burkaer og niqab’er, der kunne opbydes.

Som et komisk vidnesbyrd om, hvor omfattende ’tildækningsproblemet’ er i Danmark reelt er, havde både Berlingske og Politiken et stort interview med en niqab-bærende kvinde på dagen for tildækningslovens ikrafttrædelse:

Den samme niqab-bærende kvinde, vel at mærke.

Angsten for kvinder i niqab eller burka, muslimske piger i burkinier og halalkød har længe fået nationen til at syre til og forkrampe. Faktisk i en grad, så man må konkludere, at det er islamister, og diverse mørkepræk, der sætter dagsordener i Danmark i disse år.

Vi må være en nation uden selvtillid. Vi spiller deres spil i stedet for at spille vores eget.

For selvfølgelig burde folk have lov til at bære tørklæder, telte, kaninkostumer og frømandsdragt. De skal bare vise ansigt i alle sammenhænge, hvor det forlanges. Vil du ud og flyve? Okay, så af med hætten i sikkerhedskontrollen. Vil du have bistand? Af med hætten hos arbejdsgiveren for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Ellers kan du bære burka, som du vil. Vi er et liberalt samfund. Ikke et middelalderligt samfund.

’Burkaloven’ er således en middelalderlig lov, der indskrænker en ellers hævdvunden frihed. Spørgsmålet er endda, om ikke de middelalderlige islamister faktisk fejrer den slags, fordi loven kan bruges til at mobilisere 500 til at bære burka i Danmark i stedet for de hidtidige fem.

En lov ligner mere en gave til dem, der kontrollerer muslimske kvinder end til kvinderne selv. Patriarker og fundamentalistiske imamer griber sikkert gladeligt denne chance for at påpege det liberale samfunds hykleri og fængsle kvinden fuldstændigt i hjemmet. Hvormed det hele netop vil vise sig kontraproduktivt.

Burka og niqab bliver måske sågar det nye ’punk’. Her kan man pludselig iklæde sig rebellens rolle, og oprøret kan endda måles i stofmeter.

Og det er selve pointen. Det er læren. Giv ikke mørket næring. Det har vi gjort med burkaloven.

Vi i Danmark burde i stedet have sagt: Vi kan tage det. Vi kan tåle det. Det er vores demokrati. Vi er jer overlegne. Vores samfund er så meget bedre end jeres, at I aldrig vil have en chance for i længden at modstå smagen af frihed og fordelen ved lyset.

Vores tro på frisind og frihedsrettigheder er jeres tro på en rigid Gud overlegen.

Hvis folk er tryggest i formummelse og mørke, er lyset fjenden. ’Nul-tolerance’ og tvang vil næppe få disse folk ud af skyggerne. Det vil snarere få dem til at søge længere ind. Hvis målet er at værne det frie samfund, hvorfor så vedtage love, der indskrænker frihed?

Tror vi virkelig så lidt på os selv, at vi laver love mod 200 latterligt klædte kvinder?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
138 kommentarer
Vis kommentarer