DR er Danmarks Versailles

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Danmarks Radio er et mediemonarki.

En slags Versailles er blevet opbygget i DR-byen på Amager. I de øverste gemakker går indvånere rundt i knæstrømper og kalvekrøs og beklager bønders mangel på forståelse for det åg, der er pålagt adlen ved at skulle få alting i nationen til at hænge sammen.   

Det må folket da kunne forstå.

Det mest bemærkelsesværdige ved Ekstra Bladets seneste afsløringer af DR-toppen og DR-institutionens selvgodhed er således, at afsløringerne har blotlagt en gammel skaldet løgn ved at blæse parykken af den:

Det er løgnen om, at Danmarks Radio er garant for et ordentligt demokrati, og dermed et retfærdigt samfund.

Modsat årtiers overlevering har afsløringerne godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at de derude i DR da vist har nogle virkelighedsfjerne mennesker, der får en fyrstelig løn for at ødelægge sendefladen.

Det er faktisk sandt.

Modsat årtiers overlevering er det godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at der stort set ikke er andet end genudsendelser i DR.   

Det er faktisk sandt.

Modsat årtiers overlevering er det godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen (særligt unge) snakker om, at de sagtens kan blive oplyst ved at orientere sig andre steder og dermed undvære DR.

Det er faktisk sandt.

Hvis argumentet for at give generaldirektør Maria Rørbye Rønn Nordens højeste public service direktør gage er, at DR er tvunget til at hyre i konkurrence med private, hvorfor har de så hentet hende få skridt nede ad direktionsgangen i jura? Og jeg skal nådigt undlade at rekapitulere, da man faktisk hyrede i det private erhvervsliv og ansatte Kenneth Plummer.

Jeg undlader dertil at gentage underdirektørers aftrædelser under dansk medieverdens svar på Ludvig den 14., bestyrelsesformand Michael Christiansen.

DR-ansatte og sympatisører synger stadig omkvædet om, at den nuværende kritik af Danmarks Radios toplønninger har en kedelige konsekvens: Den ødelægger den rigtige diskussion, den om indholdet.

Men modsat årtiers overlevering er det også godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at DR først og fremmest er en omfangsdiskussion, og så må DR siden finde ud af, hvad de kan med de tilbageværende midler.

Det er bliver faktisk sandt lige om lidt.

Det er netop, fordi Danmarks Radio er blevet frataget parykken og sminken, at man er begyndt at se på, hvem de i virkeligheden er. Ikke omvendt. Jeg taler ikke om at hakke hovedet af nogen, blot om at få styr på proportionerne, finde lugtesaltet frem og vågne til en ydmyghed, licensbetalerne vil finde klædelig.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
11 kommentarer
Vis kommentarer