En grænse for Paludan

'Rasmus Paludan er set, hørt, refereret redeligt og har nydt demokratiets frihedsrettigheder som enhver anden. Hans ytringer – hvor idiotiske, et flertal end synes, de er – er blevet værnet.
For sådan gør et ægte demokrati. Så længe loven i øvrigt overholdes.' Foto: Jonas Olufson
'Rasmus Paludan er set, hørt, refereret redeligt og har nydt demokratiets frihedsrettigheder som enhver anden. Hans ytringer – hvor idiotiske, et flertal end synes, de er – er blevet værnet. For sådan gør et ægte demokrati. Så længe loven i øvrigt overholdes.' Foto: Jonas Olufson

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Danmark er et rummeligt og demokratisk land. Hvilket Rasmus Paludan har udnyttet optimalt de seneste år. Men der er grænser.

Når Paludan som partileder for Stram Kurs årligt modtager to millioner kroner for 1,8 procent stemmer ved Folketingsvalget 2019, er det et politisk vederlag. Det er møntet på et partis politiske arbejde. Anvendes midlerne til en digital platform, hvor partilederen taler om sex med mindreårige drenge, er grænsen overskredet.

Ekstra Bladet har nu afsløret, hvad der foregår på chatserveren Discord, hvor Paludan samler unge, som i flere tilfælde selv oplyser, at de er under den seksuelle lavalder. Det foregår under den politiske samlebetegnelse ’Dansk Ungdom’.

Red Barnet har indgivet politianmeldelse. Og ifølge juraprofessor Sten Schaumburg-Müller er der tale om en lovovertrædelse, hvis drengene i Rasmus Paludans ’politiske chatforum’ er mindreårige:

- Det er strafbart efter paragraf 232 i straffeloven, blufærdighedskrænkelse, siger professoren.

Mange har i lang tid været forargede over de betydelige udgifter til ’at beskytte Rasmus Paludan’ og hans mediestunts med bl.a. koran-afbrændinger. Men det har aldrig været Paludan, der var den egentlige udgift. Det har derimod været beskyttelsen af ytrings- og forsamlingsfriheden.

Pointen er snarere, hvad vi har fået for pengene. For det første har vi fået godtgjort, at ytrings- og forsamlingsfrihed virker. Paludan blev sikret frit lejde til at fremføre sin anti-demokratiske sag, og danskerne fik dermed ret til selv at sige nej. Hvilket skete med 98,2 procents flertal ved at Folketingsvalg, og glæden herved er vanskelig at gøre op i penge.

For det andet ved vi så også nu, hvor stor en procentdel af den danske befolkning der gerne tilsidesætter grundloven og basale frihedsrettigheder og går ind for etnisk udrensning i Danmark.

For det tredje kan Rasmus Paludan kalde politi og medier og alle andre de værste gloser – hvilket han også har gjort. Men han har aldrig kunnet påberåbe sig et martyrium. Han er aldrig blevet undertrykt. Samfundet, staten, eliten eller ’løgnepressen’ – som har for vane at sige – har aldrig givet ham mundkurv på.

Rasmus Paludan er set, hørt, refereret redeligt og har nydt demokratiets frihedsrettigheder som enhver anden. Hans ytringer – hvor idiotiske, et flertal end synes, de er – er blevet værnet.

For sådan gør et ægte demokrati. Så længe loven i øvrigt overholdes.

Rasmus Paludan nægter at have overtrådt loven. Det har han meddelt på Facebook. På Ekstra bladet gør vi os ikke kloge herpå. Sagen, som vi har fremlagt, må gå sin gang.

’Der er generelt en fri tone på Dansk Ungdoms server, og det går begge veje,’ skriver Paludan. Forhåbentlig ikke længere, vil vi gerne tilføje.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
219 kommentarer
Vis kommentarer