En pose lort fra Pia

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Folketingets formand er en mageløs tænker.

Forleden redegjorde Pia Kjærsgaard i Berlingske for sin bekymring om, at både politikere og medier skal passe på med ikke at miste troværdighed.

Ekstra Bladet blev her fremhævet som særlig ansvarlig for politikerlede, fordi avisen har afdækket formandens partifælle, Morten Messerschmidts, tvivlsomme omgang med borgernes EU-penge i den såkaldte ’Messershit-sag’.

’Ekstra Bladet smadrer demokratiet med den måde, avisen har skrevet på i den her sag,’ udtalte Pia Kjærsgaard.

Opflammet af forurettelse angreb hun tillige Ekstra Bladets medarbejderes påklædning. Anledningen var, at DF’s udlændingeordfører, Martin Henriksen, tidligere er blevet beskrevet iført ’blussende basunkinder.’

’Hvem tror de lige, de er,’ udtalte Kjærsgaard: ’Jeg synes, at det er grotesk, at man på den måde begynder med folks udseende. Hvad formål har det andet end at gøre folk til grin i visse kredse. Og det kan være skrevet af journalister, som jeg nogle gange møder på gangene og som - ingen nævnt ingen glemt - ligner en pose lort.’

Jeg skal forsøge at være pædagoisk. Jeg beklager på kollegernes vegne.

Alle her på bladet ved, at vore folk på Borgen ikke aspirerer til priser i Dansk Herremoderåd. Hvad angår ’basunkinder’, ’Messershit’ og det ’groteske’ i, ’at man på den måde begynder med folks udseende’, som formanden siger, er jeg dog nødt til at hente mit svar fra teenagerne derhjemme. Når jeg eksempelvis påpeger, at de forsømmer almindelig oprydning i køkkenet efter utidigt at have besøgt køleskabet, holder de en håndflade op mod mig og siger:

’Spejl’.

Det er naturligvis frigørende, at Folketingets formand uden omsvøb siger, hvad hun har på hjerte. Det er dog forbløffende, hvor kort hun tænker. Hendes beklagelse kom eksempelvis samme dag, Kjærsgaard om sin private ven, Jim Lyngvild, udtalte til Ekstra Bladet, at han var ’en drama queen’.

Og ydermere, så lad os opsummere: En Berlingske journalist holder mikrofon for Folketingets formand. Hun benytter det til at beklage sig over tonen og termen 'Messershit'. Hvorefter hun topper kritikken med, at folk ligner 'en pose lort'.

På Ekstra Bladet har vi naturligvis vænnet os mageligt til mønstret og mekanikken. For vi ved, at kritik er både hul og selvretfærdig, når den argumenterer mod folks udseende og ikke mod deres virke samt indholdet heraf.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
67 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen