Her kan de kriminelle udlændinge bo

Hvad med at placere udrejsecentret for kriminelle udlændinge i ’Mads Skjerns villa fra Matador’, som er til salg for 45 millioner kr.?
Hvad med at placere udrejsecentret for kriminelle udlændinge i ’Mads Skjerns villa fra Matador’, som er til salg for 45 millioner kr.?

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Jeg ved, hvad vi gør med det der udrejsecenter for 130 kriminelle udlændinge.

Vi placerer det i Gentofte. Danmarks rigeste kommune. Eller – alternativt – i ’Mads Skjerns villa fra Matador’, som er til salg for 45 millioner kr., og som ligger i Rudersdal Kommune. Danmarks næstrigeste kommune.

En sådan placering har flere afledte, positive effekter, tænker jeg.

Boligmarkedet er overophedet. Alle taler om at gøre noget ved det. Hvad vil dæmpe priserne, hvor de er højest, mere end et udrejsecenter for kriminelle? Måske vil det tilmed få priserne på Langeland – anerkendt som ’Udkantsdanmark’ – til at stige, fordi det netop ikke skal placeres der længere.

Og hvad skulle så få folk i Gentofte eller Holte til at gå med til det, spørger den begavede læser. Jeg tænker, vi giver dem et tilbud, de ikke kan afslå. I Gentofte har – netop afgåede – borgmester Hans Toft i årtier våndet sig under den kommunale udligningsordning, hvor Gentofte sender millioner til fattigere kommuner. Vi tilbyder rabat. Eller vi kan subsidiært tilbyde, at når det om føje tid koster penge at køre i bil ind i hovedstaden, hvilket folk i Gentofte er stærkt fortørnede over, kan de få gratis adgang mod at huse udrejsecentret.

For naturligvis anerkender jeg, at man ude i rigmands-Danmark vil udbryde ’av, min arm!’, hvis man får at vide, at nu har udlændingeminister Mattias Tesfaye købt ’Matador-villaen’. Vi taler ’parklignende have’ ned til Furesøen, hvor der er plads til mange telte, og hvor ’infrastrukturen er på plads’, som man siger. Eksempelvis patruljerer politiet jævnligt her, fordi – nå ja, det har de altid fået at vide, at de skal. Men så skal vi selvsagt stå klar med en attraktiv modydelse.

Og tænk sig, hvis man lige pludselig i Holte eller Gentofte har et ultimativt forsvar mod de evige anklager om stort set at være uden sociale boliger og samvittighedsløst sky alle flygtninge, hvor man blot replicerer: ’Ja, og hvad så? Vi har de kriminelle udlændinge, vil I have dem tilbage!?’

Det er et kort, der ikke kan trumfes. Det slår alt. Man sluger en enkelt kamel, forsvarer oasen og kan dermed uantastet henvise alle resterende kameler til at blive opslugt af den omgivende ørken.

Det er så her, man ude i Gentofte og Rudersdal nok vil indvende: ’Det gør vi faktisk allerede uden at sluge noget.’ Det er så der, jeg har brug for at arbejde lidt videre på idéen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
362 kommentarer
Vis kommentarer