Hizb ut-Tahrir er ved at dø

Se et kort sammenklip af Hizb ut-Tahrirs fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads. Video/redigering: Tariq Mikkel Khan/Martin Lorentsen

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Hizb ut-Tahrir (Hut) er en idiotisk organisation. Der er imidlertid ingen lov mod at være idiot. Og vi trænger heller ikke til en sådan lov.

Det vil faktisk være direkte dumt og selvmodsigende at forbyde fundamentalisterne i Hizb ut-Tahrir. Lige som de selvfølgelig gerne må demonstrere ved at bede på Slotspladsen, som de gjorde fredag middag.

Vi har religionsfrihed, ytringsfrihed og forsamlingsfrihed i Danmark. Og den nyder enhver borger såvel som organisation godt af. Således også Hizb ut-Tahrir. Eller Stram Kurs, hvis ligeledes totalitært tænkende anfører dukkede op i en modaktion fredag for at grille et eksemplar af koranen.

I det øjeblik vi fratager nogen frihedsrettighederne, fordi vi ikke bryder os om deres religion eller holdninger, tager vi de første skridt på stien, der fører til at blive som dem.

Den egentlige historie om HuT’s bøn på Christiansborgs Slotsplads for de terrordræbte muslimer i Christchurch i New Zealand er, at Tahrir-medlemmernes syn på terrorangrebet netop blotlægger deres egen fanatisme.

Ifølge arrangørerne af bønnen er terroren i Christchurch et resultat af hadefuld tale mod muslimer. Hvorfor man ønskede at ’sende et stærkt signal til politikerne, som er direkte medansvarlige for, at der bliver spredt had i samfundet.’

Det er en opsigtsvækkende udlægning fra en organisation, der tidligere har opfordret til drab på jøder. Samt applauderet enhver falden dansk soldat i Afghanistan. Og som yderligere går ind for en lovreligion, hvor folk af anden tro og seksuelle mindretal skal udryddes.

Det var tillige den selvsamme stærkt agiterende muslimske organisation, der udsendte en pressemeddelelse kort efter terrordrabet ved Krudttønden og den jødiske synagoge i København, hvori man hævdede at had og diskrimination mod muslimer i det danske samfund var den egentlige årsag.

Med andre ord: Vi danskere var selv ude om det.

Vi kan naturligvis gå i kramper på de sociale medier på denne baggrund. Ligge i spasmer, mens vi dirrende af vrede hvæser ud af skummet i mundvigene, at de bør forbydes.

Men det ville være en foræring til Hizb ut-Tahrir. Et martyrium. Og et argument a la: ’Se, hvordan det berømmede, frie Vesten reagerer, når vi siger sandheden. Så er det slut med friheden for os. DE diskriminerer.’

Der er derfor tre lykkelige ting at uddrage af fredagens bøn/demonstration.

Den første er, at situationen ikke udartede sig. Vores tro på frisind og frihedsrettigheder viste sig deres tro på en rigid Gud overlegen. Vi kan tage det. Vi kan tåle dem. Vores samfund er så meget bedre end deres, at de aldrig vil have en chance for i længden at modstå smagen af frihed.

Det er Hizb ut-Tahrir, der vil forbyde alting. Ikke os. Vi konstaterer, at de er idioter, og at de har lov til være det. Lige såvel som vi har ret til at kalde dem, hvad de er. Og dette leder til den anden lykkelige konklusion efter fredagens bøn/demonstration:

Hizb ut-Tahrir er tydeligvis ved at udånde. Det var derfor, de stod der (eller lå) – uden synderlig opbakning - og forsøgte at slå plat på terrordrabet på 50 new zealændere.

Den tredje lykkelige omstændighed er, at den suverænt mest 'likede' kommentar på Ekstra Bladets Facebook lød: 'Er selv muslim, og Hizb ut-Tahrir skal bare lukke røven, udøve islam stille og roligt og vide, vi muslimer er gæster i det her land. Vi muslimer kan bede, vi kan tage til en moske, som også staten har givet retten til.'

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
43 kommentarer
Vis kommentarer