Idiotien om Formel 1 i København breder sig

Følg Opinionen

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

Lars Seier Christensen er milliardær og liberalist – lavere skat, mindre stat, mere marked og så videre. Han er dog villig til at give køb på det sidste. Bare det tjener ham selv.

Skatteflygtningen Seier arbejder for tiden på at få Formel 1 til København. Sammen med venstremanden Helge Sander.

’Det er en enestående mulighed for at brande byen,’ har de to gået rundt og sagt i medierne i det seneste halve års tid.

Der skal imidlertid lige nogle millioner - ja, åbenbart helst et trecifret millionbeløb – fra Københavns kommune til.

Dette bør man huske, næste gang Seier eller venstrefolk erklærer sig oprørte over det offentliges kvælende og konkurrenceforvridende hånd på områder, de kræver overladt til markedet.

En af verdens mest gennem-kommercialiserede sportsbegivenheder skal altså have væsentlig skatteborgerstøtte for at komme til Danmark, må vi forstå.

Københavns overborgmester burde selvsagt sige; ’ikke på min vagt’.

Men det siger han ikke. Han vil gerne være med.

Frank Jensen er fra provinsen. Derude, hvor man tænker, at skal der ske noget, så må vi have cirkus til byen. Jensen har provinsboens leflende forhold til alt, han bilder sig ind er større end ham selv og muligvis kan bidrage til at udviske marginalstemplet i hans pande. 

Den socialdemokratiske overborgmester ser eksempelvis heller ikke noget komisk i, at Tour de France en dag indledes i København. Han arbejder ligefrem nidkært på det sammen med andre folk fra provinsen. Eksempelvis finansminister Kristian Jensen.

For det ’sætter København på landkortet’, som man siger. Alle kan dog regne ud, at sættes så meget som en Frank Jensen på landkortet på grund af tour-start i København, vil man have opnået et mirakel inden for branding, der kan holdes konferencer om i mange år frem.

Hvad Lars Seier, Helge Sander og Frank Jensen overser, er naturligvis, at hovedstaden allerede er, hvor byen skal være. København kan næppe brandes mere og slet ikke bedre, end den bliver i disse år.

København er konstant i top-ti, når man verden over udarbejder lister over ’bedst at leve i’, ’mest cool’ eller ’mest attraktive’ byer. København er endda blevet det på at være det modsatte af Formel 1. Byen er blevet det på at være langsom, tilbagelænet og nydende. På at være cyklende, grøn og have havnevand, man kan bade i. På at have en restaurantscene, der helt og aldeles blev bygget og verdensberømt på at satse på det lokale.

Lars Seier, Helge Sander og Frank Jensen kan kun ødelægge dette.

At man tilmed kræver skatteborgernes kroner anvendt til formålet, gør det tåbelige i forehavendet til idioti.

Denne idioti har imidlertid bredt sig. Forleden stod den at læse i Børsens leder, der hævdede, at nu måtte København ’holde op med at lurepasse’:

’Københavnerne kan kigge mod Herning for at hente inspiration. Det er utroligt, hvad Herning har præsteret, når det gælder om at tiltrække store begivenheder - senest VM i ishockey,’ stod der i lederen.

Lederskribenten har i sin provinsielle iver efter at forvandle nationens hovedstad til Herning åbenbart ikke fattet, at VM i ishockey også foregik i København. Ja, faktisk blev finalen spillet i København.

I hovedstaden så man bare ikke nogen grund til at anråbe månen på grund af det.

Milliardær Lars Seier Christensen kan investere sine egne penge. Det liberale marked kan komme med et fuldt finansieret bud på Formel 1 i København, fint nok.

Danmarks hovedstad skal så bare sige det til initiativtagerne, som det er:

Hvis vi skal være ny Formel 1 by, skal I betale virkelig mange penge for at få lov at køre her. Ikke omvendt. Det er ikke os, der har brug for jer. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
169 kommentarer
Vis kommentarer
Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU