Landsholdets store hykleri

Thomas Delaney fortalte fredag, da landsholdet endnu ikke havde meldt en officiel beslutning ud, at man i den såkaldte ledergruppe bakker om idéen. Og knælet bliver der så lørdag aften. Video/redigering: Jonas Olufson/Peter Breitenstein Hansen

Mads Kastrup. Opinionsredaktør på Ekstra Bladet, skriver om politik, kultur og samfund.

’Bwalya Sørensen skal synge nationalmelodien i Parken!’

Fodboldlandsholdet vil sammen med det engelske landshold knæle mod racisme og for Black Lives Matter på tirsdag. Vittighederne står følgelig i kø på de sociale medier.

Der er to problemer i miseren.

Det ene er det hykleri, både det danske og det engelske landshold blotlægger. For hvad med racismen og slaveriet i Qatar, Saudi Arabien og Mellemøsten? Har de selvsamme spillere tænkt sig at møde op i 2022 til VM i Qatar, hvis nye stadions er bygget af slavearbejdere fra Nepal og Indien, hvoraf flere tusind døde under arbejdet?

Ja, åbenbart.

Hermed vil spillerne - og Dansk Boldspil Union med sloganet ’En Del af Noget Større’ - i overført betydning knæle for racistiske og undertrykkene regimer. Hvorfra milliarder af kroner hvert år vel at mærke overføres til europæiske fodboldklubber. Der er tilsyneladende enighed om at holde sig til at være imod amerikansk politibrutalitet, nogle statuer samt nogle gamle film.

Hermed er jeg fremme ved det andet problem. Og nej, det er ikke som mange fremfører, at man støtter Black Lives Matter, der sandt nok forefindes i tvivlsomme versioner rundt omkring.

Det er derimod, at det danske fodboldlandshold ved at knæle mod racisme åbner en dør, der ikke kan lukkes igen. Bør landsholdet så f.eks. ikke også føres ind på stadion under et regnbueflag? Og hvad med alle de andre værdige, almen menneskelige sager? Hvad med at løbe to gange rundt om banen til ære for kampen mod at benævne inuitter som ’eskimoer’? Hvad med Red Barnet, Røde Kors, kampen mod global opvarmning og støtte til at redde regnskoven?

Kan landsholdet ikke slå en kolbøtte for dem?

Hvilket i øvrigt minder mig om et andet DBU-slogan: ’Sammen mod homofobi’. I anledning af UEFA og DBU’s anti-homofobiske regelsæt

I Qatar er der dødsstraf for homoseksualitet.

Findes der en politisk korrekt udtryksform for at dække over den selvmodsigelse, at man gerne spiller for regimer, der slår homoseksuelle ihjel, men fløjter alting af, når der råbes ’bøsserøv’ på hjemlige fodboldstadions?

Findes der en politisk korrekt udtryksform til at dække over den selvmodsigelse, at man gerne knæler mod racisme, når det gælder afro-amerikanere, afro-englændere og afro-danskere, men bøjer nakken når nepalesere går til grunde i grufuld og systematisk udnyttelse i Qatar?

Ligger DBU inde med svar, hører jeg gerne fra dem.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
237 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter